منو سایت

  • خانه
  • وبلاگ
  • آموزش برنامه نویسی فرانت اند (و 9 مرحله ای که باید طی کنید)

آموزش برنامه نویسی فرانت اند (و 9 مرحله ای که باید طی کنید)

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
آموزش برنامه نویسی فرانت اند (و 9 مرحله ای که باید طی کنید)

برنامه نویسی فرانت اند یکی از پردرآمدترین حرفه ها در جهان است. توسعه دهندگان فرانت اند از دانش و استعداد خود برای طراحی وب سایت های جذاب و کاربر پسند استفاده می کنند و معمولاً برای این کار نیازی به مدرک یا گواهینامه خاصی ندارند. چیزی که یک توسعه دهنده frontend به آن نیاز دارد تسلط بر اصول توسعه frontend، زبان های برنامه نویسی و چارچوب های توسعه frontend است.

در اینجا ما مسیری را که برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده فرانت اند از ابتدا تا رسیدن به مقصد خود باید طی کنید را توضیح می دهیم. در این مقاله، با مهارت های مورد نیاز برای برنامه نویسی فرانت اند، زبان ها، فریمورک های موجود و مراحل شروع توسعه فرانت اند آشنا خواهید شد.

فرانت اند چیست؟

هر سایتی در اینترنت؛ از سایت‌های تجارت الکترونیکی که از آنها خرید می‌کنیم، تا وبلاگ‌ها و سایت‌های دیگر، همه توسط توسعه‌دهندگان برجسته طراحی شده‌اند تا کاربرپسند و از نظر زیبایی‌شناختی دلپذیر باشند.

به طور کلی برنامه نویسی وب دارای دو جنبه است: برنامه نویسی فرانت اند و برنامه نویسی بک اند. Front-end همانطور که از نامش پیداست به بخش خارجی برنامه های تحت وب اطلاق می شود. در واقع هر چیزی که مربوط به انجام یک عملیات است مانند کلیک کردن روی یک گزینه، پیمایش در صفحه، پر کردن فرم و غیره و همه چیزهایی که کاربر در سایت می بیند و با آنها تعامل دارد توسط توسعه دهنده frontend ایجاد می شود. برنامه نویسی Front-end توسعه سمت مشتری در نظر گرفته می شود.

آموزش برنامه نویسی فرانت اند (و 9 مرحله ای که باید طی کنید)

از طرفی برنامه نویسی باطن وجود دارد که برعکس frontend است. Backend به رویدادها و اتفاقاتی می پردازد که در پشت صحنه سایت اتفاق می افتد، مانند زیرساخت، اتصال، اتصالات پایگاه داده و غیره. این عملیات که برای کاربر قابل مشاهده نیست، توسط برنامه نویس Backend توسعه داده می شود. یک توسعه دهنده فول استک به کسی گفته می شود که توسعه 0-100 را در یک سایت انجام می دهد، از جمله front-end و back-end.

بسیار کاربردی: بهترین زبان برنامه نویسی برای هک و هکر شدن

یک توسعه‌دهنده فرانت‌اند حرفه‌ای مسئول طراحی و ساخت رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX) است که کاربران برای دسترسی به برنامه‌های مورد نظر خود با آن تعامل دارند. این توسعه دهندگان از زبان های برنامه نویسی، ابزار، خلاقیت و تخصص خود برای طراحی سایت یا اپلیکیشنی استفاده می کنند که بتواند مشکلات کاربران را حل کند و ظاهر خوبی داشته باشد. توسعه دهنده Backend همچنین مسئول تمام موارد مرتبط با باطن مانند منطق، ارتباطات پایگاه داده و بسیاری موارد دیگر است.

توسعه دهندگان فول استک هم دانش Back-end و هم از Front-end دارند و می توانند طراحی سایت و پروژه ساخت را از ابتدا تا انتها انجام دهند.

آموزش برنامه نویسی فرانت اند (و 9 مرحله ای که باید طی کنید)

به طور معمول، شرکت ها یا سازمان های حرفه ای یک یا چند طراح رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX) دارند که رابط کاربری و تجربه کاربری پروژه را طراحی می کنند و سپس آن طرح را در اختیار توسعه دهندگان فرانت اند و بک اند قرار می دهند. سایت بر این اساس در مرحله بعد، توسعه دهنده front-end شروع به بازسازی این طرح با کدنویسی در CSS، HTML و JavaScript می کند.

چگونه یک زبان برنامه نویسی را یاد بگیریم و چگونه وارد این رشته شویم

چگونه یک توسعه دهنده frontend شویم؟

تا اینجا فهمیدیم که front end به چه معناست و به چه کسی برنامه نویس front end می گویند. حال، قبل از اینکه مراحل تبدیل شدن به یک توسعه دهنده فرانت اند را توضیح دهیم، بیایید ببینیم که یک توسعه دهنده فرانت اند به چه الزامات و مهارت هایی نیاز دارد؟

به یاد داشته باشید، برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده frontend، نیازی به داشتن دانش کامل و کامل از همه چیز ندارید، اما دانستن اصول اولیه مانند CSS، HTML و جاوا اسکریپت کاملا ضروری است.

مراحلی که برای برنامه نویسی front-end باید طی کنید

1- ابتدا HTML و سپس CSS و در نهایت جاوا اسکریپت را یاد بگیرید

  • یادگیری صفر تا صد HTML (رایگان به زبان ساده)
  • یادگیری css از صفر تا صد (رایگان به زبان ساده)
  • یادگیری جاوا اسکریپت از صفر تا صد (رایگان به زبان ساده)

سه مورد مهمی که در ایجاد ظاهر و ظاهر یک سایت دست به دست هم می دهند عبارتند از CSS، HTML و JavaScript. پس اول از همه باید این سه را یاد بگیرید. در واقع، این سه عنصر، بلوک های سازنده و پایه اساسی توسعه وب و اپلیکیشن هستند. بنابراین اگر می خواهید یک توسعه دهنده فرانت اند شوید، بدون یادگیری آنها نمی توانید به هدف خود برسید. خوشبختانه منابع آموزشی زیادی در اینترنت وجود دارد که با مراجعه به آنها می توانید شروع به یادگیری و تمرین کنید.

HTML چیست؟

HTML مخفف “Hypertext Markup Language” و مخفف “Hypertext Markup Language” است که اسکلت و بدنه اصلی همه صفحات وب و برنامه ها را تشکیل می دهد. به عبارت دیگر، HTML اساسی ترین بلوک سازنده وب سایت ها و برنامه ها است. HTML برای ساختار دادن صفحه سایت به اجزا و عناصر مانند پاراگراف ها، بخش ها، عنوان ها، نوارهای ناوبری و غیره استفاده می شود.

این زبان برنامه نویسی ساختاری برای محتوای نمایش داده شده در سایت مانند تصاویر، متن یا فیلم ها ارائه می دهد. البته صفحه ای که فقط با HTML ساخته شود بسیار ساده است و ظاهر جذابی ندارد. به همین دلیل باید از استایل CSS استفاده شود.

اغلب اولین زبانی که برنامه نویسان یاد می گیرند HTML است زیرا برای برنامه نویسی فرانت اند ضروری است.

CSS چیست؟

CSS مخفف “Cascading Style Sheets” و مخفف “Cascading Style Sheets” است که از سبک های آن برای بهبود ظاهر صفحه وب سایت استفاده می شود. این سبک ها باعث می شود که وب سایت شما برای کاربر جذاب تر به نظر برسد.

جاوا اسکریپت چیست؟

خوب همانطور که گفتیم HTML یک زبان نشانه گذاری و CSS یک شیوه نامه است. اکنون نوبت سومین بلوک ساختمانی وب سایت، جاوا اسکریپت است. جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی است که با استفاده از آن می توانید صفحات وب سایت خود را تعاملی تر کنید. این تعامل ممکن است شامل استفاده از انیمیشن، استایل پویا، جلوه‌ها یا مواردی مانند کلیک کردن روی گزینه‌ها و موارد مشابه باشد.

راهنمای کامل انتخاب زبان برنامه نویسی: کدام زبان برنامه نویسی را باید یاد بگیریم؟

2- کدنویسی را تمرین کنید

حتما این ضرب المثل را شنیده اید که «خوبی کردن بهتر از پر کردن است». این بدان معناست که برای موفقیت باید بهترین کار خود را انجام دهید و مدام تمرین کنید. هر چه بیشتر تمرین کنید، بهتر خواهید شد.

اگر می خواهید یک برنامه نویس حرفه ای شوید، باید مدام تمرین کنید. تمرین باعث می شود مفاهیم را به صورت عمیق و کامل یاد بگیرید. هر چه بیشتر تمرین کنید، مفاهیم بهتر و متفاوت تری در ذهن شما به خاطر سپرده می شود.

3- مهارت های خود را تقویت کنید

یادگیری چرخه ای است که هرگز نباید متوقف شود. به قول استیو جابر، “شما باید دائماً در حال یادگیری باشید، زیرا همیشه چیزی برای یادگیری وجود دارد.” این جمله برای همه ابعاد و زوایای زندگی شما از جمله برنامه نویسی فرانت اند صدق می کند.

فناوری‌ها، ابزارها و روش‌های جدید هر روز معرفی می‌شوند و بهترین کار این است که هرگز عقب نمانید و همیشه برای یادگیری آخرین دانش تلاش کنید. این شغل در تقویت مهارت های برنامه نویسی front-end شما موثر است. سعی کنید با توسعه دهندگان فعال ارتباط برقرار کنید و از آنها بیاموزید. گروه های زیادی وجود دارند که می توانید برای توسعه و بهبود مهارت های خود به آنها ملحق شوید.

4- خط فرمان و کنترل نسخه را یاد بگیرید

به عنوان یک توسعه دهنده frontend، باید بدانید که چگونه با خط فرمان و سیستم کنترل نسخه کار کنید، زیرا آنها به شما اجازه می دهند از طریق یک رابط متنی به ویژگی های سیستم عامل دسترسی داشته باشید. بسیاری از متخصصان به دلیل سرعت و عملکرد خوب از CLI (واسط خط فرمان) هنگام نصب کتابخانه ها و فریم ورک ها استفاده می کنند.

همچنین باید با نحوه عملکرد سیستم های کنترل نسخه، مانند پرکاربردترین Git، آشنا باشید. این سیستم به شما این امکان را می دهد که با هم تیمی های خود در یک پروژه همکاری کنید و هرگونه تغییر ایجاد شده در کد منبع را مدیریت کنید. همچنین می توانید به آرشیو کد و اطلاعات تغییر کد دسترسی داشته باشید.

از دست ندهید: چند زبان برنامه نویسی داریم؟ چقدر باید یاد بگیریم؟

5- با رابط های برنامه کاربردی (API) آشنا شوید.

یک برنامه نویس حرفه ای باید بداند که API چیست و چه کاری انجام می دهد. این دانش برای ارتباط با باطن و منطق پایگاه داده ضروری است. برای تعامل API در جاوا اسکریپت، Fetch AP یا کتابخانه Axios اغلب استفاده می شود. در اینجا به طور کامل توضیح داده ایم و در عین حال خلاصه کرده ایم (کلیک کنید).

در حال حاضر، جاوا اسکریپت چندین کتابخانه دارد که همه آنها برای تسهیل توسعه برنامه های کاربردی وب طراحی شده اند. این کتابخانه ها در واقع اسکریپت های جاوا اسکریپت از پیش نوشته شده ای هستند که برنامه ریزی برنامه های کاربردی مبتنی بر جاوا اسکریپت را آسان می کنند. همانطور که گفتیم کتابخانه های زیادی وجود دارد اما بهتر است یکی از آنها را انتخاب کنید و به طور کامل یاد بگیرید.

6- یک نمونه کار آنلاین ایجاد کنید

یکی از بهترین و ساده‌ترین راه‌ها برای به نمایش گذاشتن مهارت‌ها و تجربه‌های خود به‌عنوان یک توسعه‌دهنده فرانت‌اند، ایجاد یک نمونه کار است. پورتفولیو اساسا رزومه عملی شماست که نشان می دهد چقدر در کار خود مهارت دارید. ترجیحاً یک وب سایت شیک و خودساخته که هم نمونه کار و هم یک معرفی برای شما باشد. (مثلاً این مثال یا این یا این را ببینید)

اگر تازه کار هستید، لازم نیست تمام بخش های پورتفولیوی شما پروژه مشتری باشد. می توانید از ابزارها و کتابخانه های جدید استفاده کنید تا کار خود را جذاب و موثر کنید. سعی کنید نوآور باشید و یک نمونه کار خوب ایجاد کنید. کم کم، با دریافت پروژه های بیشتر، می توانید از آنها به عنوان نمونه کار خود استفاده کنید.

7- مهارت های نرم خود را تقویت کنید

برنامه نویسان فرانت اند باید مهارت های ارتباط کلامی و نوشتاری خوب و موثری داشته باشند، زیرا باید هم با تیم فنی و هم با مشتری تعامل داشته باشند. شما همچنین باید توانایی برقراری ارتباط خوب و صحیح را در هنگام نوشتن کد داشته باشید، زیرا این بسیار مهم است که بتوانید در هنگام نوشتن نظر و اظهار نظر در مورد کد، قصد خود را به صورت واضح و قابل درک بیان کنید.

توسعه دهندگان فرانت اند باید به جزئیات مختلف توجه کافی داشته باشند و در تمام ابعاد و جنبه های کار خود دقیق باشند. شما باید چشمی تیزبین و دقیق داشته باشید تا بتوانید کوچکترین خطاها و ناهماهنگی ها را هنگام ایجاد صفحات وب شناسایی و اصلاح کنید.

ابتدا اگر نمی دانید بخوانید: برنامه نویسی چیست؟ انواع و نکات کاربردی آن

مهمتر از همه، شما باید یک یادگیرنده مادام العمر باشید زیرا دنیای طراحی وب هر روز با فناوری های جدید روبرو می شود و دائما در حال پیشرفت است. شما باید با این تحولات همراه باشید و به انتظارات و سوالات مشتری پاسخ دهید. یک توسعه دهنده حرفه ای به طور مداوم دانش خود را به روز می کند و با هر کتابخانه یا زبان برنامه نویسی جدیدی که همراه می شود آشنا می شود.

9- کارآموزی کنید یا به دنبال کار باشید

وقتی احساس کردید که بر مهارت‌ها و دانش لازم برای برنامه‌نویسی فرانت‌اند تسلط دارید و یک نمونه کار ساده ایجاد کرده‌اید، می‌توانید به دنبال فرصت‌های شغلی مناسب خود باشید یا یک دوره کارآموزی داشته باشید. به این ترتیب، الزاماتی را که شرکت ها و کارفرمایان برای برنامه نویسان فرانت اند می خواهند بررسی کنید و ببینید چه زمینه های دیگری را باید بهبود بخشید. (منبع)

در نهایت، هرگز از درخواست شغل نترسید. این به شما کمک می کند تا بفهمید شرکت ها هنگام استخدام یک برنامه نویس به دنبال چه چیزی هستند و برای استخدام چه چیزی لازم است.

از دست ندهید: آموزش برنامه نویسی Backend و 8 مهارت ضروری

نتیجه

در این مقاله شما را با تعریف برنامه نویسی فرانت اند و مراحل تبدیل شدن به یک توسعه دهنده فرانت اند آشنا کرده ایم. همانطور که گفتیم برای برنامه نویس شدن نیازی به مدرک خاصی ندارید. اگر آموزش مناسبی ببینید و تمام اصول اولیه را به خوبی یاد بگیرید، می توانید برنامه نویسی را شروع کنید.

سوالی که بسیاری از مردم از خود می پرسند این است که چقدر طول می کشد تا یک توسعه دهنده فرانت اند شوید؟ خوب، باید بگوییم که همه چیز به سرعت یادگیری و دانش قبلی شما در برنامه نویسی بستگی دارد. فقط به یاد داشته باشید که هرگز خود یا میزان یادگیری خود را با دیگران مقایسه نکنید. برای مطالعه برنامه ریزی کنید، بهترین های خود را ارائه دهید، مدام تمرین کنید و مطمئن باشید که به آنچه می خواهید خواهید رسید.