
دنیای فناوری سریعتر از همیشه در حال تغییر، توسعه و انطباق با تغییرات در بازارهای جهانی است. بسیاری از کارشناسان در حوزه فناوری تغییرات بزرگ و قابل توجهی مانند توسعه رابط کاربری چند پلتفرمی (UI)، ماژول های تجزیه و تحلیل بومی، توسعه اولیه هوش مصنوعی و مدل سازی رفتار انسان را برای آینده دنیای فناوری پیش بینی می کنند.
آمارها نشان می دهد که توسعه دهندگان نرم افزار آینده بسیار خوبی خواهند داشت. انتظار می رود نرخ رشد شغل در برنامه نویسی تا سال 2026 24 درصد افزایش یابد که 3 برابر سریعتر از مشاغل دیگر است. البته این رشد به برنامه نویسی محدود نخواهد شد. بلکه بر اساس مطالعه انجام شده، تمامی مشاغل مرتبط با کامپیوتر و فناوری اطلاعات (IT) مانند تحلیل سیستم های کامپیوتری، معماری شبکه های کامپیوتری و تحقیقات و اطلاعات کامپیوتری نیز در سال های آینده با رشد قابل توجهی مواجه خواهند شد.
اگر یک برنامه نویس هستید و می خواهید بدانید در آینده با چه تغییرات و پیشرفت هایی روبرو خواهید شد و باید چه مهارت هایی را در خود ایجاد کنید، مقاله امروز ما را دنبال کنید.
راه رو به جلو برای برنامه نویسی
برای درک اینکه حرفه برنامه نویسی در آینده با چه تغییراتی مواجه خواهد شد، باید بخش ها و جنبه های مختلف آن را ارزیابی کنیم. در زیر به جنبه های مختلف برنامه نویسی و تغییراتی که در آنها رخ می دهد خواهیم پرداخت.
بسیار کاربردی: بهترین زبان برنامه نویسی برای هک و هکر شدن
زبان های برنامه نویسی آینده
توسعه دهندگان نرم افزار و سایر متخصصان مرتبط با کامپیوتر باید با زبان های برنامه نویسی فعلی آشنا باشند. برنامه نویسی وارد ابعاد و زوایای مختلف جامعه شده است. همه چیز از گوشی های هوشمند گرفته تا چراغ راهنمایی و مانیتور قلب بیمارستان ها با زبان های کامپیوتری برنامه ریزی شده است. بنابراین، یادگیری و استفاده از این زبان ها بخش مهمی از کار یک توسعه دهنده نرم افزار است.
تحقیقات نشان می دهد که زبان هایی که در آینده محبوب خواهند شد عبارتند از Kotlin، Go، Ruby، Rust، Swift، Scala، R، TypeScript. TypeScript)، Python و Haskell. تسلط بر این زبان ها توانایی های فنی شما را افزایش می دهد و فرصت های شغلی بیشتری را برای شما باز می کند.
برخی از زبان های برنامه نویسی مانند Go و Scala دارای متخصصان ماهر کمی هستند و به همین دلیل از سودآورترین زبان های برنامه نویسی محسوب می شوند. Go یک زبان کامپایل شده و متن باز است که بسیار شبیه به زبان C است. Scala همچنین یک زبان همه منظوره، کاربردی و شی گرا است که با جاوا سازگار است. زبان Go توسط گوگل توسعه داده شده است و نه تنها توسط گوگل بلکه توسط Adobe و Facebook نیز استفاده می شود. شرکت هایی مانند نتفلیکس، لینکدین و توییتر نیز از اسکالا استفاده می کنند.
توسعه بین پلتفرمی
همزمان با پیشرفت تکنولوژی، دستگاه هایی که برای اتصال به اینترنت استفاده می شوند مانند گوشی های هوشمند، تبلت ها، لپ تاپ ها و حتی ساعت های هوشمند پیشرفته تر شده اند. تمامی این محصولات مجهز به نرم افزاری هستند که مخصوص آنها طراحی شده است. شرکتهای مختلف ترجیح میدهند برنامههایشان تا حد امکان بر روی دستگاهها و پلتفرمهای مختلف اجرا شود، بنابراین برنامهنویسان باید یک زبان برنامهنویسی مناسب را برای توسعه بین پلتفرمی انتخاب کنند.
چگونه یک زبان برنامه نویسی را یاد بگیریم و چگونه وارد این رشته شویم
در حال حاضر تقاضا برای توسعه چند پلتفرمی زیاد است و در آینده این تقاضا حتی بیشتر خواهد شد. طبق گزارش Forrester، بیش از 60 درصد از شرکت های فعلی از توسعه cross-platform استفاده می کنند و انتظار می رود این درصد در آینده به دلیل ازدیاد دستگاه های مختلف افزایش یابد. بنابراین، توسعه دهندگان باید با ابزارهای توسعه اپلیکیشن های بین پلتفرمی مانند Adobe، Xamarin، Appcelerator، iFactr، Kony، SAP، Alpha، 5app، FeedHenry و Sencha آشنا باشند.
هوش مصنوعی (AI)
هوش مصنوعی یکی دیگر از اجزای جدایی ناپذیر آینده برنامه نویسی است. تحقیقات نشان می دهد که 12 درصد از شرکت ها به طور گسترده از تجزیه و تحلیل امنیتی مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده می کنند، در حالی که 27 درصد به میزان محدودی از آن استفاده می کنند. هوش مصنوعی به دلیل برخورداری از قابلیتهای روزافزون و فاقد محدودیتهای فعلی، آماده است تا در آینده صنعت رایانه و فناوری اطلاعات را به طور کامل تغییر دهد.
اگر برنامه نویس هستید، باید با تکنیک های هوش مصنوعی مانند یادگیری ماشینی و یادگیری عمیق آشنا شوید و از آنها در فرآیند توسعه نرم افزار امنیت شبکه خود استفاده کنید. به نظر می رسد با گذشت زمان و پیشرفت روزافزون فناوری، هوش مصنوعی تنها راه واقع بینانه برای مقابله با تهدیدات امنیت سایبری باشد.
دانلود: صفر تا صد آموزش هوش مصنوعی با 14 درس
فن آوری هایی مانند یادگیری ماشینی را می توان به عنوان برنامه های جانبی برای افزایش سطح امنیتی برنامه های موجود یا کار مستقل در کنار سایر فناوری های امنیتی و تحلیلی استفاده کرد. از آنجایی که هوش مصنوعی تغییرات و دگرگونی های زیادی را به همراه خواهد داشت، برنامه نویسان و توسعه دهندگان باید خود را به مهارت های مهمی مانند هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و تجزیه و تحلیل امنیت سایبری مجهز کنند.
آماده شدن برای برنامه نویسی آینده
پیشرفت سریع فناوری نشان می دهد که چقدر برای متخصصان کامپیوتر و فناوری اطلاعات به روز رسانی فن آوری و مهارت های کدنویسی و همچنین توسعه و طراحی اهمیت دارد. در زیر نگاهی می اندازیم به آینده زبان های برنامه نویسی و اینکه کدام زبان ها بر حوزه توسعه نرم افزار مسلط خواهند بود.
1- پایتون
پایتون نام یک زبان سمت سرور است که دارای طیف گسترده ای از ویژگی ها است. فرقی نمی کند که بخواهید اسکریپت های ساده یا برنامه نویسی پیشرفته انجام دهید. در هر صورت پایتون این کار را برای شما انجام می دهد. با استفاده از پایتون می توانید به سبک های مختلف مانند بازتابی، کاربردی و غیره برنامه ریزی کنید. این زبان یکی از ساده ترین و در دسترس ترین زبان های برنامه نویسی برای یادگیری است.
2- جاوا اسکریپت – جاوا اسکریپت
جاوا اسکریپت زبان ایده آل برای ایجاد عناصر وب پویا مانند گرافیک های متحرک، نقشه های تعاملی و غیره است. جاوا اسکریپت به طور گسترده برای توسعه وب، ساخت سرورهای وب، توسعه بازی و غیره استفاده می شود.
راهنمای کامل انتخاب زبان برنامه نویسی: کدام زبان برنامه نویسی را باید یاد بگیریم؟
3- Golang (GO)
زبان Go توسط گوگل توسعه داده شد و به لطف توانایی خود در مدیریت سیستم های چند هسته ای و پایگاه های داده بزرگ در مدت زمان کوتاهی توانست توجه همگان را به خود جلب کند. جای تعجب نیست که Gulang در حال حاضر یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی برای درآمدزایی و کسب فرصت های شغلی خوب است و این امر در آینده نیز ادامه خواهد داشت.
4- جاوا – جاوا
یکی دیگر از زبان های برنامه نویسی عالی برای یادگیری و توسعه در وب جاوا است. جاوا یک زبان برنامه نویسی همه منظوره با ساختار شی گرا است که متعلق به اوراکل است.
5- سی شارپ
یکی از دلایل محبوبیت زبان برنامه نویسی سی شارپ، توانایی آن در پشتیبانی از مفاهیم برنامه نویسی شی گرا است. از این زبان می توان برای ایجاد اپلیکیشن برای ویندوز، اندروید و iOS استفاده کرد و به همین دلیل قرار گرفتن آن در لیست بهترین زبان های برنامه نویسی برای درآمدزایی در آینده اصلا عجیب نیست.
6- ر
زبان R به طور گسترده برای پردازش های آماری مانند مدل سازی خطی و غیرخطی، محاسبات، آزمایش، تجسم و تجزیه و تحلیل استفاده می شود. کاملاً بدیهی است که با چنین ویژگی هایی R به یکی از زبان های عالی برای یادگیری تبدیل می شود.
از دست ندهید: چند زبان برنامه نویسی داریم؟ چقدر باید یاد بگیریم؟
7- سی پلاس پلاس – سی پلاس پلاس
وجود ویژگی هایی مانند انتزاع داده، چندشکلی، وراثت و غیره. C++ را به یک زبان برنامه نویسی بسیار خوب برای کسب درآمد و فرصت های شغلی عالی تبدیل کرد. C++ به طور گسترده در توسعه برنامه های کامپیوتری، توسعه برنامه های رابط کاربری گرافیکی، توسعه بازی های سه بعدی و غیره استفاده می شود.
8- سریع
اگرچه سوئیفت یک زبان برنامه نویسی نسبتاً جدید است، اما به دلیل سرعت، عملکرد و امنیت در بین بهترین زبان های برنامه نویسی آینده قرار دارد. همچنین، یادگیری سوئیفت آسان است.
9- کاتلین
Kotlin یک زبان برنامه نویسی بازی منبع است که این روزها تقاضای زیادی دارد. شرکتهایی مانند نتفلیکس، پینترست، و خدمات وب آمازون از Kotlin برای ویژگیهایی مانند پشتیبانی از عملکرد Lambda، پخش هوشمند، ایمنی صفر و بارگذاری بیش از حد اپراتور استفاده میکنند.
10- یاقوت سرخ
روبی زبان مورد علاقه بسیاری از توسعه دهندگان است زیرا سینتکس آن خواندن و نوشتن آسان است. علاوه بر این، معماری شی گرا زبان روبی از برنامه نویسی رویه ای و عملکردی پشتیبانی می کند. (منبع 1 منبع 2)
در اینجا می توانید هر زبان برنامه نویسی را به صورت رایگان یاد بگیرید (کلیک کنید)