
تعداد مشاغل و فرصت ها در صنعت امنیت سایبری روز به روز در حال افزایش است و دلایل خوبی دارد زیرا روزانه بیش از 2200 حمله سایبری رخ می دهد. مجرمان سایبری و ربات هایی که از آنها پشتیبانی می کنند دائماً پیچیده تر می شوند. به همین دلیل، متخصصان امنیت سایبری باید از جدیدترین انواع حملات مطلع باشند و نحوه مبارزه با آنها را بیاموزند.
دانستن زبانهای برنامهنویسی به متخصصان امنیت سایبری کمک میکند نه تنها انواع حملاتی را که ممکن است با آنها مواجه شوند، درک کنند، بلکه نحوه عملکرد آن حملات و بهترین راه مبارزه با آنها را نیز درک کنند. دانستن زبان های برنامه نویسی برای امنیت سایبری ضروری است، بنابراین تصمیم گرفتیم در این مقاله شما را با پنج زبان اصلی مورد استفاده در این زمینه آشنا کنیم.
به این نکته توجه کنید، از هر برنامه نویسی در مورد بهترین زبان برنامه نویسی برای امنیت سوال کنید، آنها می توانند پاسخ های متفاوتی بدهند، بنابراین ما با استفاده از تجربیات کارشناسان امنیت در ایران عزیز، با استفاده از 3 سایت معتبر دانشگاهی و تجربه، در نهایت 5 مورد برتر را ارائه می کنیم. زبانهای برنامه نویسی.
1-پایتون
- شروع به یادگیری رایگان کنید
یکی از مهم ترین زبان های برنامه نویسی در امنیت سایبری پایتون است. پایتون یک زبان برنامه نویسی سطح بالا است که به دلیل سینتکس ساده و خوانایی بهینه کد، در جامعه امنیت سایبری بسیار محبوب شده است.
پایتون به شما اجازه می دهد تا از نظر برنامه نویسی امنیت سایبری کارهای زیادی انجام دهید. به عنوان مثال، می توانید بدافزار را تجزیه و تحلیل کنید، بسته های TCP ارسال کنید و تهدیدات سایبری را شناسایی کنید.
مزیت پایتون این است که بسیار توسعه پذیر است و تعداد زیادی کتابخانه کد دارد. با این حال، این یک زبان برنامه نویسی سطح پایین نیست، به این معنی که ممکن است سخت افزار شفاف نباشد یا سرعت عملکرد مورد نیاز را ارائه دهد. پایتون برای کارشناسان امنیت سایبری ضروری است زیرا به آنها کمک می کند آسیب پذیری ها را شناسایی کرده و نحوه رفع آنها را بیابند.
2- PHP
- شروع به یادگیری رایگان کنید
یکی دیگر از زبان های برنامه نویسی مهم در امنیت سایبری PHP است. PHP برای توسعه وب سایت ها و برنامه های کاربردی وب استفاده می شود، اما در بسیاری از حملات سایبری مبتنی بر وب نیز استفاده می شود.
یک حمله محبوب مبتنی بر وب که با PHP کدگذاری شده است، حمله انکار سرویس توزیع شده (DDoS) است. حمله DDoS یک عمل مخرب برای ایجاد اختلال در ترافیک عادی سرور با بارگذاری بیش از حد ترافیک اینترنت است.
دانستن PHP می تواند به شما در درک حملات سمت سرور و ایجاد یک برنامه وب امن تر کمک کند.
از دست ندهید: چند زبان برنامه نویسی داریم؟ چقدر باید یاد بگیریم؟
3- جاوا اسکریپت
- شروع به یادگیری رایگان کنید
جاوا اسکریپت مانند پایتون یک زبان برنامه نویسی سطح بالا است. این زبان بیشتر به دلیل فناوری اصلی خود که باعث قدرتمندتر شدن وب میشود و عمدتاً برای تعاملی کردن صفحات وب و افزودن قابلیت استفاده میشود، شناخته شده است.
این زبان در ابتدا فقط در مرورگرهای وب استفاده میشد، اما اکنون میتوان از آن برای بسیاری از عملکردهای دیگر، از جمله زیرساخت میزبانی، و گنجاندن در برنامههای کاربردی دیگر استفاده کرد.
جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی اصلی امنیت سایبری است زیرا به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. این زبان به شما این امکان را می دهد که نحوه عملکرد شبکه و در نتیجه نحوه طراحی سیستم ها و فرآیندهای جلوگیری از حملات را بهتر درک کنید. به عنوان مثال، کدهای مخرب اغلب با استفاده از جاوا اسکریپت به سیستم های مبتنی بر وب تزریق می شود.
4- SQL
- شروع به یادگیری رایگان کنید
یکی دیگر از زبان های برنامه نویسی امنیت سایبری که جایگاه ویژه ای برای کارشناسان امنیت سایبری دارد SQL است. SQL برای مدیریت و ایجاد، نگهداری و بازیابی داده ها از پایگاه های داده استفاده می شود.
از آنجایی که این زبان اساس بسیاری از پایگاه های داده را تشکیل می دهد، هکرها اغلب از آن برای نفوذ یا آسیب رساندن به داده های ذخیره شده استفاده می کنند. به عنوان مثال، بسیاری از حملات پایگاه داده با نفوذ کدهای SQL آغاز می شود و از نقاط ضعف و آسیب پذیری برای سرقت اطلاعات حساس استفاده می شود.
به همین دلیل، درک SQL و نقاط ضعف آن برای کارشناسان امنیت سایبری مهم است.
5- اسکریپت های شل
- شروع به یادگیری رایگان کنید
اگرچه Shell Scripting به طور کلی به عنوان یک زبان برنامه نویسی امنیت سایبری در نظر گرفته نمی شود، اما ابزاری ارزشمند برای متخصصان امنیت سایبری است و اتوماسیون پیچیده و همچنین راه حل های سریع را برای حل مشکلات امکان پذیر می کند. اسکریپت های شل معمولاً برنامه های کامپیوتری را در ترمینال یونیکس یا لینوکس اجرا می کنند. عملیات رایجی که این نوع اسکریپت انجام می دهد شامل دستکاری فایل ها و اجرای برنامه ها می باشد.
اسکریپت های شل مفید هستند. زیرا به کاربران اجازه می دهد تا دستورات را در زنجیره و سیستم ها برنامه ریزی کنند تا آنها را به عنوان یک رویداد اسکریپت اجرا کنند. در نتیجه می توان پشتیبان گیری و سایر کارهای مهم را خودکار کرد و قوانینی را برای آنها تنظیم کرد. (به عنوان مثال، می توانید کاری کنید که آنها با دستورات if-then-else کار کنند.)
حتما بخوانید (محبوب ترین مقاله ما): بهترین زبان برنامه نویسی برای هک و هکر شدن
اسکریپت های شل به ویژه برای امنیت سایبری مهم هستند. زیرا به کارشناسان اجازه می دهد تا بررسی ها و راه حل های امنیتی را خودکار کنند. همچنین امکان اسکن چندین سیستم را به طور همزمان فراهم می کند، به این معنی که تهدیدها راحت تر شناسایی می شوند.
سایر مهارت های مورد نیاز کارشناسان امنیت سایبری
ضروری است کارشناسان امنیت سایبری به زبان های برنامه نویسی مسلط باشند و با سیستم هایی که با آن کار می کنند و تهدیدات احتمالی آن سیستم ها دانش و آشنایی کافی داشته باشند. با این حال، کارشناسان امنیت سایبری برای تسلط بر این زبانهای برنامهنویسی، باید مهارتهای نرم قوی داشته باشند که برخی از آنها عبارتند از:
1-ارتباطات
در فرآیند کنترل، درک و شناسایی تهدیدات سیستم، کارشناسان امنیت سایبری معمولاً باید با سایر ذینفعان ارتباط برقرار کنند تا در صورت بروز مشکل یا تهدید، به عنوان مثال، مدیران ارشد را آگاه کنند. به همین دلیل، کارشناسان امنیت سایبری به مهارتهای ارتباطی استثنایی، از جمله توانایی ترجمه اصطلاحات تخصصی به زبانی که برای بقیه حرفهها آسان است، نیاز دارند.
2- حل مشکل
زبان های برنامه نویسی ممکن است ساده و سرراست به نظر برسند، اما در واقعیت اینطور نیست. اغلب از کارشناسان امنیت سایبری خواسته می شود تا کدهای پیچیده را تفسیر کنند و بفهمند چرا یک سیستم ممکن است به روشی خاص رفتار کند. در مورد تهدیدات سایبری هم همینطور.
به همین دلیل، کارشناسان امنیت سایبری باید حلال مشکلات متخصص باشند و توانایی درک تعاملات بین سیستم ها را داشته باشند.
3- توجه به جزئیات
توجه به جزئیات در بسیاری از مشاغل مورد نیاز است، اما موردی که بیشترین توجه را می طلبد امنیت سایبری است. توجه به جزئیات یکی از مهارتهای کلیدی متخصصان در درک حملات سایبری بهویژه زمانی که با کمبود زمان مواجه میشویم، تلقی میشود.
اغلب کلید درک یک حمله می تواند یک قطعه کد اصلاح شده یا یک عنصر واحد از یک سیستم باشد که آنطور که باید کار نمی کند. کارشناسان امنیت سایبری باید دقیق باشند و به کوچکترین جزئیات توجه کنند.
4- تمایل به یادگیری
در صنعت امنیت سایبری، تغییر ثابت است. به محض اضافه شدن یک سیستم امنیتی جدید، هکرها شروع به ایجاد تهدیدات جدید می کنند. به همین دلیل، تمایل به یادگیری و ارتقاء مداوم مهارت ها برای کارشناسان امنیت سایبری حیاتی است.
کارشناسان امنیت سایبری باید تمایل خود را برای یادگیری و توجه به روندهای این صنعت افزایش دهند تا دانش آنها همیشه به روز باشد.
حتما بخوانید: از صفر تا صد یادگیری تمامی زبان های برنامه نویسی
هر متخصص امنیت سایبری باید نحوه کدنویسی را بداند. زبان های برنامه نویسی فقط هنر و علم برنامه نویسان نیستند. دانستن زبان های برنامه نویسی امنیت سایبری دریچه جدیدی را به روی کارشناسان امنیت سایبری باز می کند و آنها را نه تنها با خطرات و تهدیدات، بلکه با نحوه عملکرد حملات و بهترین راه برای جلوگیری از آنها آشنا می کند.