
چرا سرعت سایت های وردپرسی پایین است؟ این ادعای اکثر توسعه دهندگان وب سایت است. همیشه می گویند سایت های وردپرس کندتر از سایت های تخصصی هستند. با توجه به اینکه حدود 40 درصد از سایت های دنیا وردپرس هستند، آیا این درست است؟ در این مقاله توضیح خواهم داد که چرا سایت های وردپرسی کند هستند و چگونه می توان سرعت این سایت ها را افزایش داد. همچنین اگر اطلاعات زیادی در مورد وردپرس ندارید و علاقه مند به یادگیری وردپرس هستید می توانید از دوره رایگان آموزش وردپرس استفاده کنید.
دلیل کندی سرعت سایت وردپرس
ابتدا لازم است وردپرس را به طور مختصر توضیح دهیم. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (cms) است که با آن می توانیم انواع سایت ها اعم از فروشگاهی، شرکتی، خبری، آموزشی و غیره را به صورت رایگان و در کمتر از یک ساعت ایجاد کنیم. وردپرس به دلیل مزایای فراوان یکی از محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا است. برای آشنایی بیشتر با وردپرس توصیه می شود مقاله وردپرس را مطالعه کنید.
سرعت پایین سایت های وردپرسی به دلایل مختلفی بستگی دارد. ممکن است کد نویسی این سایت نامناسب باشد، سرور مشکل داشته باشد، فایل های سایت شما بهینه نشده باشند و همه اینها روی سرعت سایت شما تاثیر مستقیم داشته باشد. اما سرعت سایت های وردپرسی را با توجه به ماهیت وردپرسی آنها می توان با افزونه های مختلف با انتخاب یک هاست وردپرس مناسب افزایش داد. خوشبختانه وردپرس کدنویسی بسیار تمیزی دارد و اگر قالب وردپرس حرفه ای دارید مطمئن باشید که مشکل از قالب و کدنویسی وردپرس نیست.
برای خرید قالب برای وردپرس پیشنهاد می کنم از محبوب ترین قالب ها استفاده کنید. این قالب ها به دلیل فروش بالا و اصلاح خطاهای موجود در قالب برای مشتریان مختلف و زیاد کمترین مشکل را دارند. به عنوان مثال ما با بیش از هزار نصب موفق به آپدیت های زیادی در قالب وردپرس اهورا شدیم که به مرور زمان این قالب را به یک قالب فروشگاهی حرفه ای و چند منظوره تبدیل کرد و زمانی که از این قالب استفاده می کنید متوجه می شوید که باگ ندارد. بر سرعت سایت وردپرس شما تاثیر می گذارد.
چرا سرعت سایت مهم است
سرعت وب سایت تاثیر بسیار زیادی بر سئو سایت دارد. همانطور که می دانید سئو مجموعه ای از فرآیندهایی است که موتورهای جستجو را بهینه می کند و سایت بهتری را از هر نظر در رتبه بالاتری در لیست نتایج گوگل قرار می دهد.
یکی از مهمترین فاکتورهای سئو سرعت سایت است. به طور کلی سایت باید در کمتر از دو تا سه ثانیه لود شود وگرنه باعث افزایش افت تحصیلی می شود. نرخ انصراف به درصد کاربرانی اشاره دارد که وارد صفحه ای از سایت شما شده اند اما به سرعت آن را ترک کرده اند. یعنی سایت شما برای کاربر مفید نیست و کاربر را به نتیجه دلخواه هدایت نکرده است.
هر چه میزان انصراف سایت بیشتر باشد، تأثیر منفی بیشتری بر سئو خواهد داشت. در واقع نرخ ترک سایت باعث کاهش بازدید از صفحات کاربر، کاهش رضایت کاربران و کاهش نرخ تبدیل بازدیدکنندگان به مشتریان می شود. بنابراین افزایش سرعت سایت کمک شایانی به سئو و فروش سایت می کند.
مزایای سایت های پر سرعت وردپرس

- سرعت بالای سایت باعث افزایش ترافیک ورودی به سایت شما می شود.
- سرعت سایت باعث رضایت بازدیدکنندگان و کاربران شما خواهد شد.
- سرعت بالای سایت تاثیر بسیار مثبتی در سئو سایت دارد.
- سرعت بالای سایت باعث می شود که موتورهای جستجو ارزیابی مثبتی از سایت شما داشته باشند.
- در نهایت سرعت بالای سایت باعث فروش بیشتر محصولات و خدمات شما می شود.
دلایل کاهش سرعت سایت های وردپرس
همانطور که قبلا گفتیم یکی از مهم ترین فاکتورهای یک سایت خوب، سرعت بارگذاری این سایت برای کاربران است. متأسفانه بیشترین اعتراض به وردپرس پایین بودن سرعت سایت های وردپرسی است اما باید توجه داشت که هر سیستمی سرعت پیش فرض بالایی ندارد و بهینه نیست.
وردپرس نیز از این قاعده مستثنی نیست. برای بهینه سازی سرعت سایت های وردپرسی باید آنها را با افزونه های بهینه سازی سرعت بهینه سازی کنیم و نکاتی را نیز رعایت کنیم. در ادامه این مقاله نکاتی را برای بهینه سازی سرعت سایت وردپرس به شما ارائه خواهیم داد. اما ابتدا دلایل کاهش سرعت سایت های وردپرس را توضیح خواهیم داد.
قالب های سایت وردپرس
یکی از عوامل کاهش سرعت سایت های وردپرسی استفاده از قالب های غیر استاندارد برای طراحی سایت های وردپرسی است. این قالب ها به گونه ای کدگذاری شده اند که تاثیر زیادی در سرعت بارگذاری سایت دارد. بنابراین زمانی که از قالب های وردپرس استفاده می کنیم، علاوه بر توجه به ظاهر و ویژگی های آن، باید به استاندارد آن نیز توجه کنیم. به همین دلیل بهتر است از قالب های رایگان استفاده نکنید. یکی دیگر از مواردی که در مورد قالب های سایت وردپرسی باید در نظر داشت استفاده از قالب هایی است که از حرکت یا انیمیشن زیاد استفاده نمی کنند.

برخی از قالب های وردپرس به دلیل غیراستاندارد بودن روی سرعت سایت تاثیر منفی می گذارند پس بهتر است قالبی سبک و مناسب برای سایت خود انتخاب کنید. قالب های استاندارد و آماده نیاز به بهینه سازی و بروز رسانی دارند در غیر این صورت ممکن است سرعت بارگذاری سایت شما را افزایش دهند. رعایت این نکته برای بهینه سازی سرعت سایت بسیار مهم است.
افزونه های اضافی سایت را حذف کنید
افزونه های وردپرس امکانات زیادی را به سایت های وردپرس اضافه می کنند و معمولا یکی از مزایای وردپرس هستند. اما نصب افزونه های مختلف در سایت باعث کندی سایت می شود. همچنین در برخی موارد عملکرد برخی از افزونه ها بر افزونه دیگری تأثیر می گذارد که باعث بروز مشکلات متعددی در سایت می شود. بنابراین نیازی به نصب هر افزونه وردپرس نیست بلکه با توجه به نیاز سایت فقط باید افزونه های لازم وردپرس را نصب کنیم. پیشنهاد می کنیم مقاله افزونه برای وردپرس چیست؟
یکی دیگر از راه های افزایش سرعت سایت های وردپرسی حذف افزونه های غیر کاربردی است، زیرا وجود این افزونه ها در سایت تنها فضای اضافی را اشغال می کند و سرعت سایت را کاهش می دهد. پس تنها کاری که باید انجام دهید این است که افزونه های لازم و مفید را در سایت خود نصب کنید. پس از حذف افزونه های غیر کاربردی در سایت خود، حتما کش هاست را پاک کنید تا به دلیل کش فایل های پاک شده، هاست شما فضا را اشغال نکند.
تاثیر میزبانی مناسب در سرعت سایت
انتخاب هاست یا میزبانی سایت تاثیر زیادی در سرعت سایت دارد. خرید هاست اشتراکی با قیمت پایین انتخاب بسیار اشتباهی است. پس هاست رایگان، اشتراکی و ارزان نخرید. برای داشتن یک وب سایت پرسرعت بهتر است از هاست مخصوصی که فقط برای سایت شماست استفاده کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. همچنین بهتر است از هاست در ایران استفاده کنید.
یکی دیگر از مشکلاتی که سایت های وردپرس را کند می کند، خرید هاست اشتباه است. هاست نامناسب قدرت سخت افزاری کم، کمبود منابع دارد. همچنین؛ چنین هاست هایی نسبت به هاست های دیگر ارزان تر هستند. بنابراین داشتن یک هاست خوب می تواند تاثیر زیادی در سرعت سایت شما داشته باشد. من هاست هایی را توصیه می کنم که به عنوان هاست های تخصصی وردپرس شناخته می شوند یا هاست هایی که سایت های بارگذاری کمتری دارند. برای انتخاب هاست مناسب می توانید از بهترین مقاله هاست وردپرس استفاده کنید.
محل سرور وب سایت
سروری که انتخاب می کنید باید در مکان خوبی باشد. این بدان معناست که هر چه کاربر سایت به مکان سرور نزدیکتر باشد، سایت سریعتر بارگذاری می شود. به عنوان مثال زمانی که در ایران وب سایت دارید بهتر است از هاست های موجود در ایران استفاده کنید.
عدم بهینه سازی تصاویر و فایل های سایت
یکی دیگر از دلایل کاهش سرعت سایت های وردپرسی تصاویر سایت ها می باشد.همانطور که می دانید بسیاری از مطالب موجود در یک سایت از تصاویر و عکس ها تشکیل شده است. این تصاویر فضای زیادی را اشغال می کنند و این حجم شلوغ سرعت سایت را کند می کند. پس بهتر است تصاویر را قبل از آپلود در سایت بهینه سازی کنید این کار کمک زیادی به سرعت سایت های وردپرسی می کند.
تصاویر بخش اصلی محتوای سایت هستند و تاثیر زیادی در سرعت بارگذاری سایت دارند. تصاویر بزرگ فضای زیادی را اشغال می کنند و همچنین سرعت بارگذاری سایت شما را کاهش می دهند. بنابراین از تصاویر کوچک اما با کیفیت استفاده کنید. سایت های زیادی برای کاهش حجم تصاویر مانند Compressor.io، Image Optimizer و Site وجود دارد.
درخواست های زیادی ارسال کنید
درخواستی برای نمایش هر قسمت از صفحه به سرور در صفحه ای از سایت ارسال می شود. هرچه صفحه شما شلوغ تر باشد و بخش های بیشتری داشته باشد، درخواست های بیشتری به سرور ارسال می شود و سرعت سایت کندتر می شود. بنابراین هرچه صفحات سایت شما خصوصی تر باشد و تبلیغات کمتری داشته باشد، این صفحه سریعتر بارگذاری می شود.
از CDN یا توزیع محتوا استفاده کنید
شبکه تحویل محتوا یک شبکه چند سروری است که بسته به موقعیت مکانی کاربر، سایت شما را از نزدیکترین سرور بارگیری می کند. در واقع با استفاده از این سرویس می توانید سرعت سایت خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهید که باعث بهبود سئوی سایت شما در گوگل می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد CDN، پیشنهاد می کنم مقاله چیست در مورد CDN را مطالعه کنید.
توسعه نسخه موبایل برای یک وب سایت
امروزه اکثر کاربران اینترنت از طریق دستگاه های تلفن همراه از وب سایت ها بازدید می کنند. بنابراین برای جلب رضایت کاربران، بهتر است نسخه موبایلی وب سایت را توسعه دهید. این باعث می شود وب سایت شما ترافیک بیشتری را جذب کند. بنابراین مطمئن شوید که سایت شما ریسپانسیو است. این به افزایش سرعت سایت های وردپرسی نیز کمک می کند.
فعال کردن کش مرورگر
هنگامی که یک کاربر از سایت شما بازدید می کند، محتوای آن مانند متن، ویدئو و تصاویر در هارد دیسک شما ذخیره می شود. در این حالت، زمانی که کاربر از سایت بازدید می کند، این محتوا باید برای اولین بار بارگذاری و دانلود شود، اما زمانی که کش مرورگر را فعال می کنید، زمانی که کاربر می خواهد دوباره از این محتوا بازدید کند، نیازی به بارگذاری مجدد نیست و این باعث افزایش سرعت سایت می شود.
پلاگین های مختلفی برای فعال سازی کش وجود دارد مانند wp rocket، w3 total cache و light speed cache که می توانید از آنها استفاده کنید.
برای افزایش سرعت وردپرس از افزونه LiteSpeed Cache استفاده کنید
افزونه LiteSpeed Cache یکی از محبوب ترین افزونه های کش وردپرس است. در واقع استفاده از این افزونه زمان بارگذاری صفحه را کاهش می دهد. این افزونه یک افزونه رایگان وردپرس است که به بهبود سرعت سایت های وردپرسی کمک می کند.

برای اطلاعات بیشتر راجب مطالعه این افزونه را توصیه می کند. افزایش سرعت افزونه وردپرس LiteSpeed Cache.
نتیجه
سرعت سایت تاثیر زیادی در موفقیت سایت شما دارد و نمی توان از تاثیرگذاری آن چشم پوشی کرد. یکی از مهمترین موارد در سئو سرعت سایت است. در واقع از آنجایی که هیچ سیستم سرعتی به طور پیش فرض سرعت بالایی ندارد. سرعت سایت های وردپرسی نیز بهینه نیست. برای بهینه سازی آن، باید از تعدادی کار مانند استفاده از قالب های معتبر و استاندارد، حذف افزونه های اضافی، بهینه سازی تصاویر، استفاده از CDN و استفاده از افزونه هایی برای بهبود سرعت سایت های وردپرسی مانند Light Speed Cache استفاده کنیم. نکات ما صحبت کردیم. برای اطلاعات بیشتر می توانید آموزش سرعت را در سایت وردپرس مشاهده کنید.
موفق و پیروز باشید