
اسکالا ترکیبی از دو کلمه انگلیسی “scalable” به معنی مقیاس پذیر و “language” به معنای زبان است و یکی از مقیاس پذیرترین زبان های برنامه نویسی موجود است. اسکالا در سال 2001 توسط مارتین اودرسکی و تیمش طراحی شد. این زبان اولین بار در سال 2004 به صورت عمومی منتشر شد و در همان سال به فریمورک .Net تغییر یافت. این نسخه اصلاح شده، نسخه 0.2، در مارس 2006 منتشر شد و آخرین نسخه اسکالا، نسخه 1.13.2، در ژوئن 2019 منتشر شد.
به عنوان یک زبان برنامه نویسی مبتنی بر کامپایلر، اسکالا سریع و کارآمد است. مزیت این زبان قابلیت اجرا بر روی JVM (ماشین مجازی جاوا) است. این ویژگی پشته های جاوا و اسکالا را ادغام می کند. زبان اسکالا در حال حاضر در حال توسعه فعال است و افراد زیادی از این زبان برای توسعه چندین برنامه مقیاس پذیر به طور همزمان استفاده می کنند.
برنامه نویسی اسکالا
برنامه نویسی اسکالا در واقع یک زبان همه منظوره است که مفاهیم برنامه نویسی تابعی و شی گرا را با هم ترکیب می کند. علاوه بر این، برنامه نویسی با اسکالا بر مشکلات زبان های دیگر غلبه کرده و در کدهای موجود در JVM ادغام می شود. بنابراین، اسکالا بدون نیاز به پیکربندی با کدهای جاوا و کتابخانه های موجود به خوبی کار می کند.
هنگام نوشتن کد Scala خود، لازم نیست از ابتدا شروع کنید زیرا Scala با پشته کد جاوا موجود شما کار می کند! وقتی کد Scala را کامپایل می کنید، کلاس های کامپایل شده شما به کد بایت تبدیل می شوند. این کدها به راحتی توسط JVM قابل درک و اجرا هستند. این قابلیت همکاری زبان اسکالا با جاوا، برنامه نویسی در اسکالا را بسیار مفید می کند.
اسکالا و جاوا
اسکالا را می توان نسخه پیشرفته و ارتقا یافته جاوا در نظر گرفت زیرا می توانید از تمام کتابخانه های جاوا در اسکالا استفاده کنید. یادگیری هر دو زبان در حال حاضر برای توسعه دهندگان یک مهارت ضروری محسوب می شود. اگرچه اسکالا شباهت زیادی به جاوا دارد، اما ویژگی ها و ویژگی های منحصر به فردی نیز دارد که این زبان را از جاوا و سایر زبان های برنامه نویسی متمایز می کند و محبوبیت اسکالا را افزایش می دهد.
اسکالا نحو ساده ای دارد، یک زبان ثابت در نظر گرفته می شود، نیازی به بازنویسی ندارد و کوتاه و نسبتاً بدون خطا است. اسکالا در مقایسه با جاوا که کدنویسی زیادی دارد به خطوط کد کمتری نیاز دارد. این بدان معنی است که حتی یک خطای کوچک در جاوا به سختی قابل تشخیص است، اما خطاهای Scala به راحتی قابل تشخیص و حذف هستند.
خواندن را از دست ندهید: 7 ترفند برای یادگیری چندین زبان برنامه نویسی همزمان
علاوه بر این، مقیاس پذیری بالای Scala برای عملیات Backend مطلوب است. اسکالا می تواند با داده های توزیع شده کار کند و از پردازش داده های موازی پشتیبانی می کند. جاوا و اسکالا هنگام کار با داده های بزرگ از چارچوب Hadoop استفاده می کنند. اما اگر از Spark استفاده می کنید، تنها زبانی که می توانید با آن کار کنید Scala است.
ویژگی های زبان برنامه نویسی اسکالا
اسکالا قابلیت ها و ویژگی های زیادی دارد که آن را از سایر زبان های برنامه نویسی متمایز می کند. به همین دلیل است که طرفداران این زبان هر روز در حال افزایش هستند. این ویژگی ها عبارتند از:
- زیست بوم: زبان برنامه نویسی اسکالا به طور همزمان از ابزارها و چارچوب های زیادی برای پیاده سازی های مختلف استفاده می کند. به عنوان مثال، Apache Spark برای داده های بزرگ، Apache Kafka برای سیستم پیام رسانی با کارایی بالا و چارچوب Play برای ساخت برنامه های وب استفاده می شود.
- زبان قابل توسعه: Scala دارای ساختارهای چند زبانه است که می توان آنها را به عنوان کتابخانه به Scala اضافه کرد. مهمتر از همه، Scala با استفاده از JRE (سکوی زمان اجرا جاوا) درون یابی می کند.
- امکان ایجاد DSL: ویژگیهای Scala به شما این امکان را میدهد که زبان مخصوص دامنه (DSL) خود را بدون نیاز به متخصص بودن در آن زبان بسازید.
- شی گرا بودن: تمام مقادیر استفاده شده در اسکالا به صورت پیش فرض به عنوان آبجکت ذخیره می شوند. بنابراین می توانید از اشیاء درجه یک و توابع ناشناس در اسکالا استفاده کنید.
- برنامه نویسی کاربردی: Scala یک نحو سبک وزن برای ساخت توابع مرتبه بالاتر ارائه می دهد، به این معنی که می توانید یک تابع را به عنوان آرگومان به تابع دیگر منتقل کنید.
- پردازش و همگام سازی همزمان: اسکالا به شما امکان می دهد کدهای تغییرناپذیر را برای پردازش همزمان و هماهنگ بنویسید.
- ورودی استاتیک: در اسکالا، فرآیند بررسی و اعمال محدودیت های نوع به طور خودکار در زمان کامپایل انجام می شود.
- قابلیت همکاری: Scala و Java بر روی یک پلتفرم مشترک اجرا می شوند و این ویژگی به کاربر اجازه می دهد بین دو محیط زمان اجرا این زبان ها سوئیچ کند. همه کلاسهای Java SDK نیز میتوانند در Scala استفاده شوند، بنابراین نیازی نیست کتابخانههای جاوا را رها کنید زیرا Scala به شما اجازه میدهد تا کد جاوا را کامپایل کنید. همچنین می توانید کلاس های جاوا را با استفاده از کتابخانه های Scala سفارشی کنید.
- بدون نقطه ویرگول: در اسکالا، بعد از هر دستور از نقطه ویرگول استفاده نمی شود، اما از کاراکتر خط جدید به عنوان جداکننده استفاده می شود.
- استفاده از داده های بزرگ: اسکالا به دلیل مقیاس پذیری آن در JVM پرکاربردترین زبان برای توسعه دهندگان کلان داده است. سایت هایی مانند علی بابا و نتفلیکس نمونه هایی از استفاده از Spark با اسکالا هستند.
پیش نیازهای یادگیری برنامه نویسی با اسکالا
از آنجایی که اسکالا با جاوا همگام کار می کند، اگر با نحو جاوا آشنا هستید، می توانید اسکالا را در کمترین زمان یاد بگیرید.
پیش نیازهای یادگیری برنامه نویسی با اسکالا عبارتند از:
- مهارت های جاوا برای مبتدیان، به عنوان مثال، دانش برنامه نویسی شی گرا در جاوا، دانش متغیرها، حلقه ها، آرایه ها در جاوا، نحوه ایجاد اشیاء با استفاده از آرایه ها و رشته ها در جاوا.
- دانش اولیه نرم افزار برای نصب نسخه به روز JDK یا Eclipse در صورت دانلود نکردن Scala.
اگر جاوا را نمیدانید اما با زبانهای برنامهنویسی دیگر مانند C، C++ یا Python آشنا هستید، میتوانید به Scala نیز مسلط شوید.
حتما بخوانید: کدام زبان برنامه نویسی برای یادگیری بهتر است؟
مزایای زبان برنامه نویسی اسکالا
بسیاری از توسعه دهندگان هنگام انتخاب زبان برنامه نویسی با سوالات زیادی مواجه می شوند. برای مثال، ممکن است از خود بپرسید:
- چرا باید اسکالا را یاد بگیرم؟
- من جاوا بلدم زبان برنامه نویسی اسکالا رو هم یاد بگیرم؟
- چگونه می توانم از اسکالا استفاده کنم؟
- آیا اسکالا در علم داده به من کمک خواهد کرد؟
- چگونه Scala مهارت های Backend من را بهبود می بخشد؟
- آیا شرکت های بزرگ از اسکالا استفاده می کنند؟
فراموش نکنید که دانلود کنید: آموزش برنامه نویسی اندروید از صفر تا صد
خوب، برای پاسخ به این سوالات، بیایید به مزایای اسکالا در مقایسه با سایر زبان های برنامه نویسی نگاه کنیم تا بفهمیم چرا باید اسکالا را یاد بگیریم:
- یادگیری آسان زبان: Scala شبیه به زبان های دیگر مانند Java، C، C++ است و این مشکل یادگیری آن را به ویژه برای توسعه دهندگان جاوا تقریبا آسان می کند.
- با بهترین امکانات: اسکالا بهترین ویژگی ها و قابلیت های یک زبان برنامه نویسی را دارد که ممکن است در زبان های دیگر یافت نشود. این ویژگی ها استفاده از این زبان را آسان تر و کارآمدتر می کند.
- زبان سریع: اسکالا سریعتر از برخی از زبان های برنامه نویسی دیگر مانند Ruby، Python و Node.js است.
- ادغام دقیق با جاوا: از آنجایی که کامپایلر Scala می تواند روی JVM اجرا شود، این زبان از چارچوب ها، کتابخانه ها و ابزارها استفاده می کند.
- توسعه اپلیکیشن وب و دسکتاپ: توانایی اسکالا برای کامپایل کردن به جاوا اسکریپت و بایت کد JVM، توسعه وب و برنامه های دسکتاپ را ساده می کند.
- مورد استفاده شرکت هایی که از داده های بزرگ استفاده می کنند: بسیاری از شرکتهای بزرگ بیشتر کدهای خود را از زبانهای دیگر به Scala منتقل میکنند زیرا مقیاس پذیری بالای Scala است. شرکت هایی مانند Apple، Twitter، Walmart، Netflix، LinkedIn، Meetup.com، Google، Amazon، IBM و Autodesk نمونه هایی از شرکت هایی هستند که از Scala استفاده می کنند.
دانلود رایگان: آموزش از صفر تا صد پایگاه داده
برنامه های کاربردی اسکالا
اگر هنوز نمی دانید کجا و چه چیزی می توانید از زبان برنامه نویسی اسکالا برای ایجاد استفاده کنید، باید بگوییم که اسکالا یک زبان بسیار قدرتمند است که می توانید از آن برای ساخت طیف گسترده ای از برنامه ها و انجام عملکردهای بسیاری از جمله موارد زیر استفاده کنید:
- برنامه ها و API های اندروید
- برنامه های پیام رسانی
- برنامه های کامپیوتری
- تجزیه و تحلیل داده های بزرگ با آپاچی اسپارک
- زبان مخصوص دامنه
- برنامه های کاربردی جریان داده
- پردازش داده های همزمان و توزیع شده
- جریان داده در زمان واقعی با استفاده از چارچوب Spark
- پردازش دسته ای داده ها و پردازش موازی داده ها
- برنامه های وب فرانت اند و بک اند
- امکان استفاده با برنامه های Hadoop/Map/Reduce
- تابع آمازون لامبدا (AWS Lambda)
- از ML در مقیاس بزرگ برای ساخت الگوریتم های پیچیده استفاده کنید
حوزه های کاربردی اسکالا
علیرغم شروع دیرهنگام، Scala خود را به عنوان یکی از قدرتمندترین زبان های با کارایی بالا معرفی کرده است. این زبان برنامه نویسی در زمینه ها و زمینه های زیادی مورد استفاده قرار می گیرد و در حال حاضر رشد قوی و افزایش تعداد پیاده سازی های اسکالا منجر به افزایش تقاضا برای همکاری با متخصصین این زبان شده است.
ما در اینجا همه زبان های برنامه نویسی را کاملا رایگان آموزش می دهیم!
چرا باید برنامه نویسی اسکالا را یاد بگیریم؟
یادگیری اسکالا فرصت های شغلی زیادی را برای شما ایجاد می کند. فرقی نمی کند مبتدی باشید یا حرفه ای برنامه نویسی، اگر به دنبال زبانی سریع هستید که بهترین ویژگی ها را در اختیار شما قرار دهد، اسکالا بهترین گزینه برای شماست.
با اسکالا می توانید از مزایای کار در محیط های مختلف بهره مند شوید و مطمئن باشید که مهارت های شما به عنوان یک توسعه دهنده در سطح بالایی قرار دارد. یادگیری اسکالا نه تنها یک مهارت جدید به رزومه شما اضافه می کند، بلکه باعث می شود درآمد بیشتری نسبت به قبل داشته باشید.