
مدتی است که برنامه نویسی کامپیوتر به یک موضوع داغ در جوامع مختلف تبدیل شده است. در دنیای فناوری محور، برنامه نویسی، چه در زمینه مهندسی نرم افزار و چه در زمینه توسعه فرانت اند، علاقه مندان زیادی را به خود جذب کرده است. برنامه نویسی کامپیوتر یکی از پرکاربردترین حرفه هاست. شعبه های تخصصی زیادی دارد و فرصت دورکاری را برای افراد شاغل فراهم می کند.
برنامه نویسی مانند هر حرفه دیگری چالش های کافی دارد. برای اینکه بدانید برنامه نویسی کامپیوتر یک گزینه شغلی خوب است یا خیر، ادامه مطلب را بخوانید.
آیا تقاضای کار برای برنامه نویسان کامپیوتر زیاد است؟
برنامه نویسان کامپیوتر تقاضای زیادی دارند و همچنان خواهند بود. از آنجایی که بسیاری از برنامه نویسان ارشد بازنشسته می شوند و فناوری های جدید مرتباً به آن اضافه می شوند، جهان به برنامه نویسان رایانه ای متخصص نیاز دارد تا با تغییرات دائمی همگام شوند.
طبق آمار اداره آمار کار ایالات متحده، سالانه حدود 9700 شغل برنامه نویسی ایجاد می شود. US News همچنین برنامه نویسی کامپیوتر را در رتبه 11 در لیست بهترین مشاغل خود در فناوری قرار داد. علاوه بر این، نرخ بیکاری برای برنامه نویسان کامپیوتر تنها 2.7 درصد است که کمتر از میانگین ملی است. این یعنی 4.5 درصد در سال 2021.
برنامه نویسی چیست؟ انواع و نکات کاربردی آن
در ایران ما در کنار سایر کشورها در دهه اخیر فرصت های شغلی زیادی برای برنامه نویسان ایجاد شده است و این روند با سرعت بسیار بالایی ادامه دارد. کافی است یک جستجوی ساده با کلمه کلیدی «آگهی استخدام برنامه نویس» در گوگل انجام دهید و خواهید دید که تقاضا برای برنامه نویسان چقدر زیاد است.
اکنون بیش از هر زمان دیگری، تخصص مهم است. جهان به برنامه نویسان کامپیوتر بیشتری نیاز خواهد داشت تا نیازهای مهندسی نرم افزار، توسعه وب، توسعه موبایل، توسعه بازی و بسیاری از زمینه های تخصصی دیگر را که همگی به شدت به برنامه نویسی متکی هستند، برآورده کنند.
در واقع، گزارش اداره آمار کار نشان می دهد که:
- پیشبینی میشود که تقاضا برای توسعهدهندگان نرمافزار از سال 2020 تا 2030 به میزان 22 درصد رشد کند و سالانه 189200 شغل ایجاد شود.
- انتظار می رود تقاضا برای توسعه دهندگان وب از سال 2020 تا 2030 با 17900 شغل در سال 13 درصد رشد کند.
آیا برای گرفتن شغل برنامه نویسی کامپیوتر به مدرک نیاز دارم؟
افرادی که دارای مدرک لیسانس در علوم کامپیوتر یا رشته های مرتبط مانند ریاضیات هستند، عموما برای مشاغل برنامه نویسی کامپیوتر ترجیح داده می شوند. با این حال، برای استخدام در یک شغل برنامه نویسی کامپیوتر نیازی به مدرک ندارید. بسیاری از برنامه نویسان کامپیوتر خودآموخته موفق دارای سوابق تحصیلی متنوعی هستند. سخت است و نیاز به تمرین دارد، اما مطمئناً می توان بدون مدرک برنامه نویس کامپیوتر شد.
از دست ندهید: چند زبان برنامه نویسی داریم؟ چقدر باید یاد بگیریم؟
ویدئوی زیر را تماشا کنید:
برای چه مشاغلی می توانم با مهارت های برنامه نویسی کامپیوتر استخدام شوم؟
مهارت های برنامه نویسی کامپیوتر می تواند شما را به مشاغل زیادی باز کند که عبارتند از:
- توسعه دهنده وب
- توسعه دهنده اپلیکیشن موبایل
- مهندس نرم افزار
- توسعه دهنده بازی
- برنامه نویس اتوماسیون وظایف
- مهندس پایگاه داده
- تحلیلگر هوش تجاری
- تحلیلگر داده
- و. . .
مسیر شغلی برای استخدام در شغل کدنویسی همیشه خطی نیست. برخی از افراد به مسیر سنتی دانشگاه می روند و مدرک مهندسی می گیرند که شامل دوره های کارآموزی فناوری است و می تواند به شغل تمام وقت تبدیل شود. به عنوان مثال، برخی دیگر از بازاریابی شروع می کنند و به آرامی از طریق کار تجزیه و تحلیل داده ها به سمت برنامه نویسی کامپیوتری می روند. ورود به این رشته زمان بر است، اما صرف نظر از تحصیلات خود، می توانید یک برنامه نویس کامپیوتر شوید.
کدام زبان برنامه نویسی بهتر است؟
آمریکا در دنیای مهاجرت طرفداران زیادی دارد. اما اینجا بهشت برنامه نویسان است. اکثر شرکت های بزرگ و غول های فناوری در آمریکا واقع شده اند. دره سیلیکون آمریکا مقر غول های فناوری است که هر برنامه نویسی آرزوی رفتن به آن را دارد. این کشور در حال حاضر حدود 5 میلیون برنامه نویس دارد که اگر تعداد شرکت های بزرگ را در نظر بگیریم زیاد نیست.
زبان های برنامه نویسی که در ایران بازارهای کار خوب عبارتند از:
- C# (Asp.Net، Xamarin، WPF)
- PHP
- جاوا (اندروید)
- پایتون
- سوئیفت (iOS)
- طراحی قالب شامل Html, Css, JavaScript
برای کار در آمریکا و اروپا در سال 2023، محبوب ترین زبان ها به شرح زیر بود:
- زنگ
- TypeScript
- پایتون
- کاتلین
- من دارم میروم
راهنمای کامل انتخاب زبان برنامه نویسی: کدام زبان برنامه نویسی را باید یاد بگیریم؟
آیا کدنویسی شغل پر استرسی است؟
به طور کلی، کدنویسی یک کار بسیار آرامش بخش است. امکان کار از راه دور به عنوان برنامه نویس و در بسیاری از موارد امنیت شغلی نیز وجود دارد.
با این حال، میزان استرس زا بودن کدنویسی، مانند هر شغل دیگری، تا حد زیادی به شرکتی که با آن کار می کنید بستگی دارد. نگرانی های کاری و ضرب الاجل ها می تواند باعث استرس شود.
کار از خانه همیشه جذاب نیست. انزوا و فقدان انگیزه بیرونی می تواند منجر به فرسودگی شغلی شود. وقتی فقط در خانه کار می کنید و هیچ ارتباطی با فضای کاری بیرون ندارید، آنقدر در افکار خود غرق خواهید شد که خیلی راحت می توانید کار را متوقف کنید!
علاوه بر این، سبک زندگی بی تحرک و بدون فعالیت؛ یعنی تمام روز پشت کامپیوتر نشستن می تواند خطراتی برای سلامتی ایجاد کند که این خود استرس های دیگری دارد.
حقوق در ایران چقدر است؟
در سایت ایران کرفس میانگین حقوق یک برنامه نویس در سال 1400 در ایران به شرح زیر است: میزان درآمد حاصل از برنامه نویسی در ایران نرخ مشخصی ندارد. اما به طور کلی بسته به تجربه، تحصیلات، مهارت و … بین 2 میلیون تومان در کمترین حالت و 16 میلیون تومان در بیشترین حالت متغیر است. طبق آمار این سایت حدود 25 درصد حقوق برنامه نویسان زیر 3.5 میلیون تومان است و 25 درصد آنها بالای 8 میلیون تومان حقوق می گیرند.
چگونه در ایران کار شروع کنیم؟
در ایران برای ورود به بازار کار به عنوان برنامه نویس پس از یادگیری زبان برنامه نویسی مورد علاقه خود با تماشای فیلم های آموزشی، مطالعه کتاب های تخصصی برنامه نویسی، شرکت در دوره های آموزش برنامه نویسی حضوری و یا دوره های آموزش مجازی برنامه نویسی باید دست به کار شوید. در پروژه ها و کسب مهارت و تجربه ضروری خواهد بود.
برای این کار باید در پروژه های واقعی با توانایی هایی که تاکنون کسب کرده اید برنامه نویسی کنید و تسلط خود را بسنجید تا تجربه و مهارت برنامه نویسی خوبی کسب کنید و این پروژه ها را نمونه کارهای خود کنید. در نظر گرفته شده اند و با ارائه آنها به کارفرما می توانید شانس بیشتری برای استخدام داشته باشید.
حتما بخوانید (محبوب ترین مقاله ما): بهترین زبان برنامه نویسی برای هک و هکر شدن
برای دریافت پروژه های برنامه نویسی واقعی، می توانید در وب سایت های برون سپاری ثبت نام کنید و به عنوان فریلنسر پروژه های برنامه نویسی را انجام دهید.
مهاجرت و کشورهای مهاجرت در برنامه نویسی
شرایط مهاجرت برنامه نویسان نسبت به بسیاری از مشاغل دیگر بسیار ساده تر است و همین امر مهاجرت برنامه نویسی را به یکی از محبوب ترین شاخه های مهاجرت کاری تبدیل کرده است.
در حال حاضر بازار کار برنامه نویسی کامپیوتر در کانادا، آلمان، استرالیا، اتریش و حتی کشورهایی مانند ترکیه بسیار داغ است و شرایط مهاجرت برای برنامه نویسان بسیار آسان شده و باید بهترین کشور را برای هر فرد در نظر گرفت. از برنامه نویس به عنوان مثال، در حال حاضر کار در آلمان برای برنامه نویسان و همچنین کار در کانادا برای برنامه نویسان از جمله محبوب ترین گزینه هایی است که می توان از طریق ویزای کاری ویژه درخواست داد.
شروع به یادگیری برنامه نویسی: از صفر تا صد آموزش در تمامی زبان های برنامه نویسی
آیا برنامه نویسی کامپیوتر سخت است؟
برنامه نویسی نیز مانند هر حرفه ای چالش هایی دارد. خوشبختانه برای استخدام به عنوان برنامه نویس کامپیوتر نیازی به مدرک لیسانس ندارید. بعد از دبیرستان، می توانید در یک کمپ بوت کدنویسی شرکت کنید و برای شغل تمام وقت درخواست دهید.
وقتی خطوط کد آنطور که شما می خواهید کار نمی کنند، می توان به راحتی تسلیم شد. وارد شدن به همه چیز می تواند یک چالش باشد. اشکال زدایی کد می تواند ساعت ها طول بکشد و سعی و خطای زیادی داشته باشد. اما با همه اینها، ارزشش را دارد. در کدنویسی همیشه چیزی برای یادگیری وجود دارد و از طرفی اگر به حل مسائل علاقه دارید با برنامه نویسی کامپیوتری لذت خواهید برد.
5 مشکل اصلی در کار برنامه نویسی از زبان خود برنامه نویسان
- برنامه نویسان باید حداقل به دو زبان برنامه نویسی مسلط باشند وگرنه ممکن است بازار کار خوبی نداشته باشند و این شغل زمان قابل توجهی را می طلبد.
- برنامه نویسان بیشتر وقت خود را پشت میز می گذرانند و اغلب وقت کافی برای استراحت ندارند. در عین حال، نشستن زیاد عمر را به میزان قابل توجهی کوتاه می کند!
- برنامه نویسان باید دائماً یاد بگیرند که با زمان همگام شوند و حتی ممکن است برخی از زبان ها در طول زمان منسوخ شوند.
- برنامه نویسان باید در محیط کار با تیم هماهنگ باشند و به همین دلیل برای افراد با شخصیت مستقل یا کسانی که به راحتی عصبانی می شوند مناسب نیست!
برنامه نویسی پادکست: 12 پادکست برتر (فارسی و انگلیسی)