افراد برای رسیدن به حس لذت و تغییرات لحظه ای عاطفی از مواد مخدر استفاده می کنند.لازم به ذکر است که هر نوع ماده مخدر ساختار شیمیایی خاص خود را دارد که می تواند منجر به اعتیاد در بدن شود و در کوتاه مدت یا بلندمدت اثرات جبران ناپذیری بر بدن داشته باشد. .
با تحقیقاتی که از گذشته تاکنون بر روی بیماری اعتیاد انجام شده است، این بیماری دیگر به عنوان یک معضل اجتماعی شناخته نمی شود، بلکه در واقع بخشی از بیماری های بالینی و چندوجهی است که منجر به عوارض روحی و جسمی خاصی می شود. این دارد. یکی از شایع ترین عوارض مصرف دارو، ضعف سیستم ایمنی بدن است که در این مقاله قصد داریم به طور مفصل به آن بپردازیم.
سیستم ایمنی چه نقشی در بدن دارد؟
سیستم ایمنی مسئول محافظت از بدن در برابر ویروس ها، عفونت ها و موارد دیگر است. تقویت سیستم ایمنی بسیار مهم است و می توانید با رعایت چند نکته ساده، قدرت سیستم ایمنی خود را افزایش دهید. اجتناب از مصرف دارو یکی از راههای جلوگیری از تضعیف سیستم ایمنی است. همچنین اعتیاد به هر نوع مواد مخدر مانند سیگار، الکل و حتی کافئین می تواند آسیب های جبران ناپذیری به سیستم ایمنی بدن شما وارد کند.
مشکلات مصرف دارو در سیستم ایمنی
معمولاً افراد برای رسیدن به حس لذت و تغییرات لحظه ای عاطفی از مواد مخدر استفاده می کنند.لازم به ذکر است که هر نوع دارو ساختار شیمیایی خاص خود را دارد که می تواند باعث اعتیاد در بدن و اثرات جبران ناپذیر کوتاه مدت یا طولانی مدت بر روی بدن شود. بدن برخی از عوارض مصرف دارو عبارتند از:
- تغییر وزن ناگهانی
- کاهش سیستم ایمنی
- بیماری های دهان و دندان
- مشکلات گوارشی
- عفونت دستگاه تنفسی
- کاهش قدرت جسمی و جنسی
برای ترک مواد مخدر و رفع مشکلات ناشی از مصرف مواد برای بدن، مراجعه به مرکز ترک اعتیاد ضروری است. مرکز ترک اعتیاد پیام تشباسی در زمینه کمک به بیماران معتاد دارای کادری مجرب و متخصص بوده و از روش های قطعی و تضمینی برای رهایی از اعتیاد استفاده می کند.
1- تغییر وزن ناگهانی
بسته به نوع دارویی که افراد مصرف می کنند، بدن می تواند به طور ناگهانی وزن اضافه یا کاهش دهد. به عنوان مثال، مصرف شیشه باعث کاهش وزن مصرف کننده می شود، بنابراین ممکن است برخی از قرص های لاغری غیرمجاز مقداری لیوان رژیمی داشته باشند و فرد فکر کند که اثرات مثبت قرص ها باعث کاهش وزن او شده است، در حالی که کوی نه تنها تاثیر مثبتی بر بدن او نداشته است. ; او به شیشه نیز معتاد است.
2- کاهش سیستم دفاعی بدن
داروها در قسمت های کوچکتر شروع به آسیب رساندن به بدن می کنند و پس از مدتی به کل بدن و عملکرد آن آسیب می رسانند. استفاده از مواد مخدر به عنوان مسکن های بسیار قوی عمل می کند. به خاطر داشته باشید که بدن شما یک عفونت خفیف دارد، با مصرف دارو سیستم ایمنی شما به خواب می رود و عفونت فرصت کافی برای پیشرفت در بدن شما پیدا می کند، پس از مدتی عفونت در بدن شما به اندازه کافی گسترش یافته است. سیستم ایمنی بدن شما فعال شده است اما دیگر کار نمی کند و سیستم ایمنی شما قادر به دفع این میزان عفونت نیست و در نتیجه عفونت تمام بدن شما را فرا می گیرد و عواقب جبران ناپذیری برای شما به همراه دارد!
3- بیماری های دهان و دندان
یکی از شایع ترین عوارض مصرف دارو، بیماری های دهان و دندان در مصرف کنندگان است. این عارضه بیشتر در مواد مخدر استنشاقی دیده می شود و مواد مخدری که جویده می شوند باعث عفونت دهان و لثه می شوند.
4- مشکلات گوارشی
مصرف مواد مخدر به سرعت آب بدن را تخلیه می کند. این عامل باعث ایجاد مشکلاتی مانند یبوست، اسهال، حالت تهوع، استفراغ و مشکلات گوارشی مختلف برای مصرف کننده می شود.
5- عفونت مجاری تنفسی
اکثر افرادی که سیگار می کشند یا داروهایی مانند گل می کشند، در دراز مدت دچار مشکلات ریوی، سرفه مزمن، خونریزی مجاری تنفسی، التهاب قفسه سینه و سایر مشکلات می شوند و در نهایت مشکلی که این افراد با آن مواجه هستند دچار سرطان ریه خواهند شد.
روش رهایی از اعتیاد به گل یا ماری جوانا برای هر فردی متفاوت است و بستگی به میزان وابستگی فرد به ماری جوانا یا گل دارد که با مراجعه به بهترین مرکز ترک اعتیاد ماری جوانا مشخص می شود. راه های زیادی برای رهایی از اعتیاد به گل وجود دارد، اگر بخواهیم واقع بینانه نگاه کنیم، همه آنها روی ذهن و روان کاربر کار می کنند و در واقع از روان درمانی برای ترک گل استفاده می شود زیرا استفاده از گل یا ماری جوانا موثرترین آنهاست. .. آن را روی روح و روان انسان می گذارد و اعتیاد شدید روحی که ایجاد می کند بیش از یک اعتیاد جسمی است. برای ترک مصرف ماری جوانا، باید اراده قوی داشته باشید و زمانی که تصمیم به ترک آن گرفتید، باید ذهن خود را درگیر انگیزه ترک کنید. نقش اصلی ماری جوانا در بدن است این جنبه روانی است.
6- کاهش قوای جسمانی و جنسی
اثرات منفی مصرف مواد مخدر بر میل جنسی و ایجاد اختلالات جنسی از جمله عوارض جانبی رایج در بین مصرف کنندگان مواد است. به عنوان مثال، مصرف کوتاه مدت تریاک مشکلات نعوظ را حل می کند و منجر به طولانی شدن زمان انزال می شود. این مشکل باعث شده افرادی که مشکل نعوظ دارند این دارو را مصرف کنند و در کوتاه مدت از آن رضایت داشته باشند، اما در درازمدت مصرف تریاک مشکلاتی از جمله بی میلی جنسی را برای مصرف کنندگان به همراه خواهد داشت.
مصرف مواد مخدر و بیماری های خاص
مصرف مواد مخدر بیش از هر فرد دیگری شانس ابتلا به بیماری های حاد و مزمن را افزایش می دهد. برخی از شایع ترین بیماری ها عبارتند از:
1- ایدز و اچ آی وی
ایدز و اچ آی وی دو بیماری هستند که از طریق خون یا تماس جنسی به افراد منتقل می شوند. بنابراین در مواردی که مصرف کنندگان از سرنگ مشترک برای مصرف دارو استفاده می کنند، می توانند به این بیماری مبتلا شوند.
2- بارداری پرخطر
برخی از عوارض مصرف دارو در دوران بارداری عبارتند از: زایمان زودرس، سقط جنین، وزن کم جنین هنگام تولد و سایر مشکلات رفتاری نوزاد. علاوه بر این، مادران معتاد فرزندان خود را نیز در معرض اعتیاد قرار می دهند زیرا شیر مادر معتاد نیز بر نوزاد تأثیر می گذارد و باعث اعتیاد و مشکلات عصبی در آن می شود.
3- بیماری های کبد و کلیه
مصرف بیش از حد داروها منجر به ورود حجم عظیمی از مواد سمی به بدن و در نتیجه نارسایی کلیه و کبد می شود. بیماری کبدی ناشی از مصرف الکل در بین مصرف کنندگان مشروب شایع است.
4- بیماری های قلبی عروقی
مصرف مواد مخدر باعث تجمع بافت چربی در رگ ها، گرفتگی عروق، ضعیف شدن ماهیچه های قلب و ضربان نامنظم قلب می شود که همگی احتمال حمله قلبی را در مصرف کننده افزایش می دهند.
5- هپاتیت
هپاتیت نوعی بیماری مسری کبدی است که با استفاده از سرنگ مشترک بین مصرف کنندگان مواد سرایت می کند.
6- سرطان
مصرف طولانی مدت داروها باعث آسیب به قسمت های مختلف بدن می شود. سیستم ایمنی بدن به سرعت تحت تاثیر مصرف مواد مخدر قرار می گیرد و احتمال ابتلا به سرطان در مصرف کنندگان مواد مخدر افزایش می یابد.
7- مشکلات تنفسی
مصرف بیشتر مواد مخدر مانند حشیش، سیگار، تریاک و غیره باعث آسیب به دستگاه تنفسی و ایجاد مشکلات ریوی می شود. در نتیجه مصرف کنندگان مواد مخدر نسبت به سایر افراد مستعد ابتلا به برونشیت، سرطان ریه و آمفیزم هستند.
راه های تقویت سیستم ایمنی بدن
تا به حال متوجه شده اید که مصرف مواد مخدر چه تأثیری بر بدن و به ویژه بر سیستم ایمنی شما خواهد گذاشت. اما اگر می خواهید سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید، باید به موارد فوق توجه کنید:
1- خواب منظم و کافی
برخی از افراد به دلایل مختلف مانند بی خوابی یا شلوغی بیش از حد در طول روز، خواب منظم و کافی مورد نیاز بدن خود را ندارند. سعی کنید حداقل 7 ساعت در روز بخوابید تا سیستم ایمنی بدن شما انرژی لازم برای ترمیم بافت های فرسوده را داشته باشد.
2- آب آشامیدنی
باید بدانید که ۷۰ درصد بدن انسان را آب تشکیل می دهد و این نشان دهنده اهمیت نوشیدن آب در طول روز است. در طول روز بدن به دلایل مختلف مانند تعریق یا ادرار آب از دست می دهد و برای تقویت سیستم ایمنی بدن باید روزانه حداقل 8 لیوان آب بنوشید.
3- ترک مواد مخدر و دخانیات
مصرف مواد مخدر به طور مستقیم بر سیستم ایمنی بدن شما تأثیر می گذارد و آن را ضعیف می کند.
4- تغذیه مناسب
غذای مصرفی هر فرد به طور مستقیم ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین می کند. شما می توانید با داشتن یک رژیم غذایی سالم و منظم که شامل انواع فیبر، غلات کامل، ویتامین ها، سبزیجات و غیره است، سیستم ایمنی خود را تقویت کنید.