منو سایت

  • خانه
  • وبلاگ
  • ویژگی وردپرس چیست؟ لیست کامل ویژگی های وردپرس

ویژگی وردپرس چیست؟ لیست کامل ویژگی های وردپرس

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
ویژگی وردپرس چیست؟ لیست کامل ویژگی های وردپرس

کسانی که در زمینه طراحی سایت با وردپرس کار می کنند، احتمالاً اصطلاحات زیادی مانند ویژگی های وردپرس را شنیده اند. در حال حاضر، بسیاری از مردم ممکن است ندانند که ویژگی وردپرس چیست و چه کاربردی دارد. در این مقاله سعی می کنیم ضمن تعریف وردپرس و کاربرد آن در مورد ویژگی های وردپرس صحبت کنیم و سپس لیستی از مهمترین ویژگی های وردپرس را ارائه کنیم. بنابراین، اگر شما هم می خواهید در این زمینه اطلاعاتی کسب کنید، پیشنهاد می کنم تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟

وردپرس یکی از رایج ترین و ساده ترین راه ها برای ایجاد یک وب سایت است. امروزه هیچ فردی وجود ندارد که با توجه به مجازی بودن تمامی کسب و کارها، از مزایای داشتن وب سایت آگاه نباشد. به همین دلیل داشتن یک وب سایت برای ارائه خدمات و ارائه و گسترش کسب و کار شما یکی از ضروریات است. بسیاری از مردم ممکن است فکر کنند که ساخت و نگهداری وب سایت کاری بسیار دشوار و پرهزینه است. اما در واقع به لطف سیستم مدیریت محتوای وردپرس بسیار ساده و مقرون به صرفه است. امروزه بیش از 40 درصد از وب سایت ها در جهان با وردپرس ساخته می شوند.

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای مبتنی بر وب رایگان و منبع باز برای راه اندازی و ساخت وب سایت است. این سیستم محتوا دارای مزایا و ویژگی های مثبت فراوانی است که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

وردپرس رایگان است

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا برای ایجاد وب سایت هایی است که می توانید آن را کاملاً رایگان نصب کرده و سایت خود را اجرا کنید.

نصب آسان

یکی از بسیاری از ویژگی ها و مزایای مثبت سیستم مدیریت محتوای وردپرس، سادگی و نصب آسان آن است، بنابراین می توانید آن را در کمتر از 5 دقیقه نصب و راه اندازی کنید. برای روش نصب آن کافیست کمی در اینترنت جستجو کنید و مراحل نصب را به راحتی انجام دهید.

استفاده آسان و راحت

یکی دیگر از ویژگی های محبوب وردپرس سهولت استفاده از آن است. این بدان معناست که شما به راحتی می توانید بدون دانستن علم کدنویسی یا دانش برنامه نویسی سایت خود را به دلخواه طراحی کنید. همچنین می توانید برای طراحی سایت پیشرفته تر و سریعتر از قالب های آماده وردپرس استفاده کنید.

یکی دیگر از ویژگی های وردپرس به روز رسانی مداوم آن است. این سیستم با توجه به نیاز کاربران خود و پیشرفت تکنولوژی به طور مداوم به روز می شود تا بتواند پاسخگوی تمامی نیازهای مخاطبان خود باشد. در عین حال لازم به یادآوری است که وردپرس برای این به روز رسانی ها هزینه ای از شما دریافت نمی کند.

به روز رسانی مداوم وردپرس

یکی دیگر از ویژگی های وردپرس به روز رسانی مداوم آن است. این سیستم با توجه به نیاز کاربران خود و پیشرفت تکنولوژی به طور مداوم به روز می شود تا بتواند پاسخگوی تمامی نیازهای مخاطبان خود باشد. در عین حال لازم به یادآوری است که وردپرس برای این به روز رسانی ها هزینه ای از شما دریافت نمی کند.

افزونه های رایگان وجود دارد

با استفاده از افزونه ها می توانید امکانات مختلفی را به سایت خود اضافه کنید. افزونه های رایگان زیادی در وردپرس وجود دارد که ویژگی های مناسبی را به سایت شما اضافه می کند. البته افزونه های غیر رایگان زیادی وجود دارند که ویژگی ها و عملکردهای پیشرفته تری را به سایت شما اضافه می کنند.

بهینه سازی سایت یا سئو آسان

یکی دیگر از مزایای وردپرس که به محبوبیت آن کمک می کند، در دسترس بودن افزونه هایی است که به شما کمک می کند سایت خود را برای موتورهای جستجو بهینه کنید. از معروف ترین این افزونه ها می توان به افزونه Yost SEO و Rank Meth اشاره کرد که دارای نسخه رایگان هستند. البته نسخه غیر رایگان این افزونه ها امکانات و گزینه های بیشتری را در اختیار شما قرار می دهد.

وردپرس متن باز است

وردپرس کاملا متن باز است. قبلا به طور کامل در مورد سیستم های متن باز یا متن باز توضیح داده ایم.

هر سایتی را با وردپرس بسازید

هیچ محدودیتی برای انواع سایت هایی که وردپرس می تواند ایجاد کند وجود ندارد. با وردپرس می توانید انواع سایت ها را برای خرید، اخبار، آموزش، شرکت ها، کاریابی، عکاسی و موارد دیگر ایجاد کنید.

حال که وردپرس و ویژگی ها و مزایای آن را بررسی کردیم به این سوال پاسخ می دهیم که وردپرس چه ویژگی هایی دارد؟ قبل از پاسخ به این سوال باید گفت که وردپرس توسط زبان برنامه نویسی PHP (php) ایجاد می شود و ویژگی های وردپرس توسط یک سری کد برنامه نویسی PHP ایجاد می شود. در واقع هر افزونه یا قالب وردپرس از ویژگی های وردپرس برای نمایش اطلاعات پویا خود استفاده می کند. برای درک بهتر این سوال ابتدا لازم است توضیح دهیم که در علم برنامه نویسی چه کارکردی وجود دارد.

تابع در برنامه نویسی چیست؟

تابع در برنامه نویسی در واقع یک قطعه کد مستقل است که وظیفه خاصی را انجام می دهد. فرآیند داده ها در برنامه نویسی به این صورت است که یک سری داده را دریافت می کنند و پس از پردازش داده ها، نتیجه را برمی گردانند. در واقع، خوبی توابع این است که یک بار نوشته می شوند و می توان بارها و بارها از آنها استفاده کرد.

به زبان ساده، یک برنامه نویس تابعی را می نویسد و نامی برای آن انتخاب می کند تا بعداً بتواند تابع را با آن نام فراخوانی کند. در واقع فراخوانی تابع به این معنی است که وظیفه ای که تابع قرار است انجام دهد تکمیل شده و نتیجه برمی گردد. برای مثال تابعی بنویسید که فاکتوریل یک عدد را برای شما محاسبه کند. در این صورت با یک کد کوچک پاسخ سوال خود را خواهید یافت و برای محاسبه فاکتوریل نیازی به نوشتن برنامه طولانی ندارید.

ویژگی وردپرس چیست؟

ویژگی وردپرس چیست؟
ویژگی وردپرس چیست؟

با توجه به اینکه بیشتر گفتیم وردپرس با زبان برنامه نویسی php نوشته شده است. این زبان برنامه نویسی از تابع پشتیبانی می کند. بنابراین ما امکانات زیادی در وردپرس داریم. با استفاده از ویژگی های وردپرس می توانیم هر ویژگی که می خواهیم در وردپرس ایجاد کنیم. برخی از توسعه دهندگان ممکن است این ویژگی ها را در قالب یک افزونه یا قالب طراحی کنند، در این صورت تنها کاری که باید انجام دهید این است که آن افزونه یا قالب را دانلود کرده و روی وردپرس خود نصب کنید.

چگونه باید از ویژگی های وردپرس استفاده کنیم؟

برای استفاده از امکانات وردپرس لازم است ابتدا با زبان برنامه نویسی وردپرس آشنا باشید. یادگیری زبان وردپرس کار سختی نیست و با جستجو در اینترنت می توانید انواع و اقسام آموزش ها را روی آن ببینید و بدین ترتیب با مفاهیم اولیه برنامه نویسی php آشنا شوید. حال برای اینکه بتوانید از یک تابع از پیش تعریف شده در وردپرس استفاده کنید ابتدا باید نام آن تابع را بدانید و سپس نام تابع را به همراه یک براکت باز و بسته بنویسید که به این کار فراخوانی تابع گفته می شود.

کجا باید از امکانات وردپرس استفاده کنیم؟

اگر توسعه دهنده وردپرس هستید، می توانید از امکانات وردپرس در دو مکان استفاده کنید، یکی در افزونه وردپرس و دیگری قالب وردپرس.

در یک افزونه وردپرس، ممکن است فایل های PHP زیادی داشته باشیم که میزبان کدهای PHP، از جمله توابع وردپرس هستند. یک افزونه وردپرس باید یک سند اصلی به نام خود افزونه داشته باشد. حال ممکن است علاوه بر این سند، فایل های PHP دیگری نیز وجود داشته باشد که همگی باید در همان پوشه ریشه افزونه قرار گیرند.

نمونه ای از استفاده از توابع در وردپرس
نمونه ای از استفاده از توابع در وردپرس

اما برای قالب وردپرس یک سند اصلی به نام functions.php وجود دارد که توابع وردپرس باید در این سند قرار گیرند. اکنون به غیر از این سند، می توانید فایل های دیگری که دارای ویژگی های وردپرس هستند با پسوند php ایجاد کنید. اما نکته اصلی این است که همه آنها باید در سند اصلی functions.php که در پوشه اصلی قالب قرار دارد تعبیه شوند. در غیر این صورت، وردپرس نمی تواند نحوه فراخوانی این توابع را بداند.

البته باید بدانید که علاوه بر این توابع که قبلا نوشته شده اند و ما آنها را فراخوانی می کنیم. ما همچنین می توانیم توابع دلخواه خود را بنویسیم.

مزایای ویژگی های وردپرس چیست؟

در واقع توابع تعریف شده در وردپرس برای جلوگیری از تکرار و ایجاد خطاها و مشکلات برنامه نویسی تعریف شده اند و این توابع به شما کمک می کند تا به قسمت های مختلف هسته وردپرس دسترسی داشته باشید و تغییرات و کنترل آن را به صورت استاندارد انجام دهید. در ادامه مقاله به معرفی ویژگی های مهم و پرکاربرد وردپرس می پردازیم.

لیست کامل ویژگی های وردپرس

اکنون که با ویژگی های وردپرس آشنا شدیم، بیایید لیستی از ویژگی های وردپرس را با هم مرور کنیم:

ویژگی های اساسی و ضروری وردپرس

در این بخش توابعی را معرفی می کنیم که به طور خودکار چیزی را چاپ و نمایش می دهند.

<?php bloginfo('name'); ?>    نمایش عنوان وب‌‌سایت 
 
<?php bloginfo('description');?>    ( نمایش معرفی کوتاه سایت شما ( شرح سایت
 
<?php bloginfo('admin_email');?>     نمایش آدرس ایمیل مدیر
 
<?php bloginfo('url');?>     نمایش آدرس وب سایت
 
<?php bloginfo('wpurl');?>     نمایش آدرس سایت وردپرس
 
<?php bloginfo('stylesheet_url');?>     نمایش آدرس فایل سی اس اس موجود در پوشه ی پوسته فعال    
 
<?php bloginfo('template_directory'); ?>     نمایش آدرس پوشه ی پوسته فعال
 
<?php bloginfo('atom_url'); ?>     نمایش آدرس فید اتم سایت
 
<?php bloginfo('rss_url'); ?>     نمایش آدرس آر اس اس وب سایت
 
<?php bloginfo('rss2_url'); ?>     نمایش آدرس آر اس اس ۲ وب سایت
 
<?php bloginfo('rdf_url'); ?>      نمایش آدرس آر دی اف سایت
 
<?php bloginfo('charset'); ?>     نمایش یونیکد استفاده شده در وب سایت شما
 
<?php bloginfo('language'); ?>     نمایش زبان فعال استفاده شده در وب سایت شما
 
<?php bloginfo('text_direction');?>     نمایش دایرکشن استفاده شده در وب سایت شما
 
<?php bloginfo('version'); ?>     نمایش ورژن وردپرس وب سایت شما 
 
<?php wp_title(); ?>     نمایش عنوان صفحه ی در حال نمایش
 
<?php get_search_form() ?>     نمایش فرم جستجو در سایت
 
<?php the_search_query() ?>     نمایش متن جستجو شده , پس از جستجو در سایت
 
<?php wp_tag_cloud(); ?>     نمایش لیست کامل تگ های استفاده شده در وب سایت 
 
<?php echo tag_description(id); ?>     نمایش توضیحات یک تگ خاص - به جای آی دی , شناسه تگ را وارد نمایید
 
<?php single_tag_title(); ?>     نمایش نام تگی که بر روی آن کلیک کرده و وارد صفحه ی تگ شده ایم
 
<?php single_post_title(); ?>     نمایش نام نوشته ای که بر روی آن کلیک کرده و وارد صفحه شده ایم
 
<?php single_cat_title(); ?>     نمایش نام دسته بندی که بر روی آن کلیک کرده و وارد صفحه ی آن شده ایم
 
<?php the_permalink(); ?>     نمایش پیوند یکتا 
 
<?php get_calendar(); ?>     نمایش تقویم در وب سایت

توابع کشویی و لیست

در این قسمت لیستی از توابع را معرفی می کنیم که لیست های ساده و آبشاری را نمایش می دهند.

<?php wp_dropdown_categories(); ?>     نمایش موضوعات در قالب منو افتادنی
 
<?php wp_dropdown_pages(); ?>     نمایش صفحات در قالب منو افتادنی
 
<?php wp_dropdown_users(); ?>     نمایش کاربران در قالب منو افتادنی
 
<?php wp_get_archives(); ?>     نمایش لیست آرشیو وب‌سایت
 
<?php wp_list_authors(); ?>     نمایش لیست نویسندگان وب سایت
 
<?php wp_list_bookmarks(); ?>     نمایش لیست پیوندهای وب‌سایت
 
نکته: به صورت پیشفرض امکان درج لینک در وردپرس غیر فعال است که برای فعال کردن این امکان , باید کد زیر را در فایل فانکشن پوستهی خود اضافه کنید
 
add_filter( 'pre_option_link_manager_enabled', '__return_true' );
 

 
<?php wp_list_categories(); ?>     نمایش لیست موضوعات وب سایت
 
<?php wp_list_comments(); ?>     نمایش لیست کامنت های وب سایت
 
<?php wp_list_pages(); ?>     نمایش لیست برگه های وب سایت
 
<?php wp_page_menu(); ?>     نمایش لیست صفحات وب سایت

توابع ورود و خروج

در این بخش لیستی از توابع را نشان می دهیم که برای ورود و خروج کاربران با نقش های مختلف سایت استفاده می شوند.

<?php wp_login_form(); ?>     نمایش فرم ورود به وب سایت
 
<?php echo wp_login_url(); ?>     نمایش آدرس قسمت ورود به سایت
 
<?php echo wp_logout_url(); ?>     نمایش آدرس خروج از وب سایت
 
<?php echo wp_lostpassword_url(); ?>     نمایش آدرس قسمت فراموشی رمز عبور وب سایت
 
<?php echo wp_registration_url(); ?>     نمایش آدرس قسمت ثبت نام در وب سایت
 
<?php wp_loginout(); ?>     نمایش لینک ورود/خروج به صورت اتوماتیک در وب سایت
 

 
تابع شرطی برای دو شرط ورود به صورت مهمان و یا ورود با نام کاربری
<?php
if ( is_user_logged_in() ) {
    امکانات در صورتی که اگر کاربر وارد شده بود 
} else {
    امکانات در صورتی که اگر کاربر مهمان بود
}
?>

توابع نوشتاری

در لیست زیر توابع مربوط به نمایش محتوا و ارائه آن در صفحات به کاربران را داریم.

توجه: باید توابع زیر را در حلقه وردپرس قرار دهید.

Loop به معنای یک برچسب شرطی است که باید حاوی پست های یک سایت وردپرس باشد، در غیر این صورت پست ها قابل نمایش نیستند.

<?php 
	if ( have_posts() ) {
		while ( have_posts() ) {
			the_post(); ?>
                           محل قرار گیری توابع نوشته ها
<?php 	} // end while
	} // end if
?>
<?php posts_nav_link(); ?>     نمایش راهنما برای رفتن به صفحه ی بعد و قبل
 
<?php previous_post_link(); ?>     نمایش لینک به پست قبلی
 
<?php next_post_link(); ?>     نمایش لینک به پست بعدی
 
<?php the_category(); ?>     نمایش لیست موضوعات مربوط به پست در حال نمایش
 
<?php the_permalink(); ?>     نمایش لینک پیوند یکتای صفحه ی مورد نظر
 
<?php the_title(); ?>     نمایش عنوان پست در حال نمایش 
 
<?php the_content(); ?>     نمایش محتویات پست در حال نمایش 
 
<?php the_excerpt(); ?>     نمایش مختصری از محتویات پست در حال نمایش 
 
<?php the_time(); ?>     نمایش زمان درج پست در حال نمایش 
 
<?php the_date('y/m/d'); ?>     نمایش تاریج درج پست در حال نمایش
 
<?php the_ID(); ?>     نمایش شناسه پست در حال نمایش 
 
<?php the_author_posts(); ?>     نمایش تعداد پست های نویسنده ی پست مورد نظر
 
<?php the_author() ?>      نمایش نام نویسنده پست مورد نظر
 
<?php the_shortlink(); ?>     نمایش لینک ورود به صفحه ی یکتای پست در حال نمایش 
 
<?php the_tags(); ?>     نمایش برچسب های پست در حال نمایش 
 
<?php comments_number(); ?>     نمایش تعداد نظرات داده شده پست در حال نمایش
 
<?php comments_template(); ?>     single.php نمایش قسمت نظرات - حتما داخل فایل 
 
<?php the_title_attribute(); ?>     نمایش مقدار اتربیوت تایتل پست در حال نمایش

عملکرد بند انگشتان

در لیست زیر، کدهای مرتبط با تصویر فهرست هر مقاله، پست و غیره را به شما نشان می دهیم. در وردپرس

ابتدا تابع زیر را در فایل functions.php قرار داده و سپس از توابع زیر استفاده کنید.

echo add_theme_support( 'post-thumbnails' );
<?php the_post_thumbnail('thumbnail'); ?>     نمایش تصویر بندانگشتی مربوط به هر پست یا برگه - اندازه پیش فرض ۱۵۰*۱۵۰
 
<?php the_post_thumbnail('medium'); ?>     نمایش تصویر بندانگشتی مربوط به هر پست یا برگه - اندازه پیش فرض ۳۰۰*۳۰۰
 
<?php the_post_thumbnail('large'); ?>     نمایش تصویر بندانگشتی مربوط به هر پست یا برگه - اندازه پیش فرض ۶۴۰*۶۴۰
 
<?php the_post_thumbnail('full'); ?>     نمایش تصویر بندانگشتی مربوط به هر پست یا برگه در سایز اصلی
 
ضمنا ۴ تابع بالا برای نمایش در سایز های استاندارد می باشند . برای بریدن عکس آپلود شده و نمایش آن در وب سایت ,  باید به روش زیر عمل کنید .
 
۱- اضافه کردن کد زیر در فایل فانکشن 
 

 
if (function_exists('add_image_size')):
add_image_size('your-name',width,height,true);
endif;
 

 
۲ - قرار دادن کد زیر برای نمایش تصویر بند انگشتی
 
<?php the_post_thumbnail('your-name'); ?>

نکته! در کدهای بالا به جای:

عرض: عرض تصویر (تعداد)

ارتفاع: ارتفاع عکس (تعداد)

و به جای your-name: نام مورد نظر خود را قرار دهید.

فهرست توابع و منوها

در لیست زیر ویژگی هایی را که مربوط به لیست و منابع موجود در وردپرس است را به شما نشان می دهیم.

 نمایش فهرست های وب سایت
 
<?php wp_nav_menu( array( 'theme_location' => 'mabnawp-Nav', 'menu_class' => 'navbar' ) ); ?>
 
توجه : این امکان به صورت پیشفرض غیر فعال می باشد که جهت فعال نمودن آن باید تابع زیر را در فایل فانکشن قرار دهید 
 
function register_my_menu() {
  register_nav_menu('mabnapw-Nav',__( 'mabnawp-Nav' ));
}
add_action( 'init', 'register_my_menu' );

نکته:

کلاس navbar را در css شروع کنید و شروع به طراحی لیست خود کنید.

چسباندن و شامل توابع

در این لیست می توانید ویژگی های مربوط به ویژگی های تعبیه وردپرس را مشاهده کنید.

<?php get_header(); ?>     گنجاندن هیدر
 
<?php get_footer(); ?>     گنجاندن فوتر
 
<?php get_sidebar(); ?>     گنجاندن سایدبار
 
<?php get_template_part('bistscript'); ?>

همچنین می توانید لیست کامل تری از ویژگی های وردپرس را در اینجا دریافت کنید.

نتیجه

وردپرس دارای هزاران و هزاران ویژگی است که اغلب در هسته وردپرس استفاده می شود. برخی از این ویژگی ها برای ویژگی های اصلی و مهم وردپرس طراحی و پیاده سازی شده اند و برخی دیگر برای استفاده طراحان قالب و افزونه وردپرس طراحی و پیاده سازی شده اند. در این مقاله به طور کامل در مورد ویژگی های وردپرس و کاربردهای آن با شما صحبت کرده ایم. در نهایت مهم ترین و کاربردی ترین ویژگی های وردپرس را معرفی کرده ایم. امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.