
حتی حرفه ای ترین مذاکره کنندگان نیز گاهی نمی توانند به یک مذاکره نه بگویند.
در این مقاله سعی شده است این مشکل به طور کامل و جامع حل شود.
سلام به دنبال کنندگان سایت برتراموز 😎🖐🏻 با یک مطلب بسیار جالب در زمینه مذاکره و فروش آمدیم. ممکن است فکر کنید که مذاکره فقط برای مدیران عالی است. اما لازم نیست به شما بگوییم که مذاکره هر لحظه برای ما خوب است. مذاکره یکی از مهم ترین مهارت های نرم است که هر کسی باید آن را بیاموزد. توجه داشته باشید که برای گرفتن حق خود باید مذاکره کنید. اما گاهی اوقات طرف مقابل شما نیز از این تکنیک آگاه است. ما باید بدانیم چگونه در مذاکرات نه بگوییم.
به همین دلیل است که قصد داریم چند تکنیک عالی مذاکره را به شما بگوییم. البته به خاطر داشته باشید که گفتن مذاکره آسان است. به شرطی که بتوانید استراتژی های خاصی برای آن داشته باشید. اما نه گفتن در مذاکرات کمی سخت است. شما می توانید در مذاکره با رئیس خود نه بگویید. یا گاهی ممکن است در مذاکره با همسرتان نه بگویید. این وضعیت بسیار متفاوت است. هر چند موضع دوم حساس تر از موضع اول است. 😅
اما نگران نباشید، با مطالعه کامل و جامع این مقاله قادر خواهید بود یک استراتژی مناسب با چندین شرایط مختلف پیاده سازی کنید. اما قبل از شروع مبحث اصلی، توصیه ای به شما داریم. سعی کنید آموزش زبان انگلیسی خود را ارتقا دهید. زیرا این آموزش به اندازه مذاکره در زندگی شما کاربرد دارد. همچنین در برخی از بخش ها شما را به منابع مرجع راهنمایی می کنیم.
مذاکره چیست؟
قبل از اینکه نحوه نه گفتن در مذاکرات را به شما آموزش دهیم، باید مذاکرات را به درستی درک کنیم. این مفهوم باید بین ما به اشتراک گذاشته شود تا در قسمت های بعدی برای درک بهتر مفاهیم دچار چالش نشویم. مذاکره با مدیریت و کنترل روابط بین فردی سروکار دارد. برخی مذاکره را مربوط به مدیریت می دانند، در حالی که برخی دیگر مذاکره را یک مهارت نرم فردی می دانند. اما آنچه برای ما روشن است. این است که مذاکره یک علم بسیار مهم و ضروری مدیریت منابع است.
توجه داشته باشید یکی از موضوعاتی که در مذاکرات به صورت جدی مطرح می شود، دلیل وجود مذاکره است. مدیریت منابع. زمانی که باید در مورد مدیریت منابع صحبت کنیم. منافع شخصی ما را می توان زیر سوال برد. مثلاً اموال ما یکی از منابع ماست. اگر نتوانیم عملیات مذاکره را به خوبی در مذاکره در حین خرید انجام دهیم. قطعا در مدیریت منابع خود با مشکل مواجه خواهیم شد. از طرفی این مثال در کسب و کار شما نیز بسیار به چشم می خورد.
گاهی اوقات باید در مورد زمان خود مذاکره کنیم. به خاطر داشته باشید که مذاکره یک معامله برد-برد است. شما با مذاکره تقلب نمی کنید. برعکس، از شما انتظار می رود منابع و منافع طرف مقابل را از طریق مذاکره مدیریت کنید. هدف ما در این تمرین مذاکره کلاه سفید است. زمانی می توانیم در مذاکرات «نه» بگوییم که همه چیز را به درستی بررسی کرده باشیم و به وضعیت طرف مقابل احترام گذاشته باشیم. در مورد مذاکره کلاه سیاه یا اقناع یک جانبه، داستان کاملا متفاوت است.
قدرت نه گفتن خود را در مذاکرات حفظ کنید
برخی از افراد معتقدند که اگر مسئله قدرت خود را در مذاکره کم اهمیت جلوه دهند، می توانند با مظلوم جلوه دادن طرف مقابل یا با ایجاد احساس ترحم به اهداف خود برسند. باید به شما بگوییم که این استراتژی در دوران کودکی برای شما کارساز بوده است. به محض اینکه موقعیت قدرت خود را در مذاکره با هر شخصی، خواه دوستان یا خانواده خود ترک کنید. کار شما تمام شده است. فکر نکنید که اگر دو یا سه امتیاز به این ترتیب بدهید، می توانید به نکات بعدی نه بگویید. از سوی دیگر، چنین استراتژی هایی نیز اشتباه هستند.
به عنوان مثال، برخی از افراد ترجیح می دهند در طول چالش های مذاکره یا مواقعی که مذاکرات به بن بست می رسد، روحیه را با دوستی یا شوخی سبک کنند. در نهایت احساس می کنند که اگر اینجا گل بزنند می توانند در قسمت های بعدی جبران کنند. بهتر است برایتان مثال بزنم. دو نفر از دوستانم برای کار درخواست داده بودند. دو نفر به عنوان سخنران و فروشنده منصوب شدند. یکی از دوستان من از ابتدا این بود که چگونه این کار را انجام دادم باید و من از همکاری با شما خوشحال خواهم شد.
دوست دیگرم از ابتدا مذاکره کرد که تا زمانی که حق من رعایت شود برای شما کار خواهم کرد. وقتی مدیریت از آنها خواست 1 ساعت بیشتر در شرکت بمانند تا گزارش بنویسند. حقوق آنها نیز باید به طور معمول محاسبه شود. نتیجه مشخص است، اول باید بماند چون از ابتدا از موضع درستی مذاکره نکرد. اما نفر دوم با مذاکره این شماره را لغو کرد و من مجبور شدم در اوقات فراغت گزارش هفتگی ارائه کنم.
برای نه گفتن در مذاکرات، باید حافظه قوی داشته باشیم
یکی از موضوعاتی که برای ما در مذاکرات بسیار مهم است. نکته این است که امتیازاتی را که به طرف دیگر مذاکره می دهید به خاطر بسپارید و حفظ کنید. در برخی موارد، روش مخالف سعی میکند فضای «تو میتوانی شوخی یا قلدر باشی» را پر کند. در تمرکز شما اختلال ایجاد می کند. در آن زمان از شما نکاتی می گیرد که ممکن است به آنها توجه نکنید. در این مرحله بهترین کار این است که نکات را به خاطر بسپارید یا آمار آنها را داشته باشید. سپس خود را از تصمیم گیرنده حذف کنید.
به عنوان مثال، زمانی که کارفرما از شما می خواهد که اضافه کاری بدون دستمزد انجام دهید. بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که به او یادآوری کنید که در جاهای مختلف فداکاری های زیادی برای شرکت کرده اید. اما اکنون باید به خانواده خود برسید. اگر خانواده شما موافقت کردند، می توانید ادامه دهید. در غیر این صورت، از انجام این کار معذورید. زیرا خانواده شما اولویت اول شماست.
در این صورت شما اعتبار خود را ذخیره کرده اید. و تصمیم نهایی را به شخص دیگری منتقل کرده اید. از سوی دیگر، به خاطر داشته باشید که امتیازاتی را که در گذشته به او داده اید را به او یادآوری می کنید. شما به او کمک خواهید کرد تا شما را بهتر ببیند. منظور ما این است که رفتار شما قابل درک است. گاهی نه گفتن در مذاکره مستلزم بازی با ذهن طرف مقابل و حذف خود از بازی مذاکره است. اما این باید با استراتژی انجام شود.
سعی کنید مبهم باشید و طرف مقابل را امیدوار نگه دارید
اگر کتاب های قدیمی مذاکره را بررسی کنید. آنها به شما می گویند که بهترین راه برای نه گفتن همیشه نه گفتن است. این سوال را می توان در فرهنگ غرب و فرهنگ کشورهایی مانند روسیه پاسخ داد. زیرا در این فرهنگ ها پاسخ صادقانه همیشه یک امتیاز محسوب می شود. اما در فرهنگ ما ایرانی ها اینطور نیست. ممکن است طرف مقابل از پاسخ ما ناراحت شود یا رفتار ناخوشایندی از خود نشان دهد. پس به نظر شما بهترین رفتار چیست؟
چگونه در مذاکرات خود «نه» بگوییم تا طرف مقابل از دست ما ناراحت نشود. فرض کنید شما به اینستاگرام آموزش می دهید. معمولاً تجارت شما به گونه ای است که سمینارهایی را برای گروه های بزرگ به صورت حضوری برگزار می کنید. اما مذاکره کننده یک شرکت از شما می خواهد که به جای یک جلسه حضوری، 3 جلسه آنلاین با مدت زمان مساوی داشته باشید. از طرفی کارمزد شما ثابت می شود و هیچ هزینه ای دریافت نمی کنید. همچنین ممکن است حفظ این مشتری برای شما مهم باشد، اگر قاطعانه نه بگویید، ممکن است او را کاملا از دست بدهید.
به نظر شما بهترین بازخورد برای این کار چیست؟ چگونه در مذاکراتمان به او «نه» بگوییم تا فرد ناراحت نشود. بهترین کار این است که در مرحله اول شرایط آنها را درک کنید. سپس به آنها بگویید که باید برنامه خود را بررسی کنید. در مورد محتوای جلسه و نیازهای آنها چندین بار با آنها بحث کنید. و به آنها بگویید که به تحقق نزدیک نیستند. با این کار هزینه های خروج را برای آنها افزایش داده اید. “در رابطه با زمان”
نکته مهم برای بهبود اجرای صحیح این تکنیک
وقتی به آنها نه بگویید، قطعاً از رفتار شما شوکه می شوند. حتی ممکن است بگویند که دیگر قصد همکاری با شما را ندارند. در این مرحله باید از موقعیت قدرت خود فاصله بگیرید و در موقعیت احساسی قرار بگیرید. شما باید تاسف خود را به این دوستان برسانید. حالا این عدد را برایشان قابل هضم کنیم. شما با همین مبلغ یک جلسه حضوری و یک جلسه خلاصه آنلاین برگزار می کنید. یا می توانید دو جلسه آنلاین انجام دهید.
اگر از ابتدا این پیشنهاد را بدهید، احتمال رد شدن بسیار زیاد است. زیرا ممکن است طرف مقابل یک انتخاب جایگزین داشته باشد. از سوی دیگر، او زمان زیادی را صرف کار با شما نکرده است. بنابراین خروج از مذاکرات برای او سخت نخواهد بود. توجه کنید تمام هدف ما این است که مخاطب را به طور کامل و کاملاً روی یک حصار احساسی نگه داریم. هدف ما رسیدن به اهدافمان است. و بگذاریم مخاطبان ما به آنچه می خواهند برسند. مطمئن شوید که از تکنیک های خاکستری استفاده می کنید. حالا ما بهتر می دانیم که چگونه در مذاکرات «نه» بگوییم تا مخاطب خود را از دست ندهیم.
آخرین کلمه
در این مقاله به صورت جامع و کامل در مورد فنون مذاکره با شما صحبت کرده ایم. در پاسخ به سوال شما “چگونه در مذاکره نه بگوییم” چند تکنیک را به شما آموزش داده ایم. اما همیشه باید قبل از هر مذاکره ای تمرین و تکرار سناریوهای مختلف را داشته باشید. از سوی دیگر، وقتی برای شخصی به عنوان کارمند کار می کنید، ممکن است مجبور شوید بدون آمادگی قبلی مذاکره کنید. بهترین تکنیک برای این مذاکره این است که توافق کنید در زمان دیگری صحبت کنید.
زیرا هر مذاکره کننده فعالی معمولاً قبل از مذاکره به امتیازاتی که می دهد فکر می کند. چه امتیازی کسب کرد؟ یا اینکه در جریان مذاکره چه امتیازهایی می تواند کسب کند. توجه داشته باشید که با افزایش زمان و تعداد جلسات مذاکره شما، تعهد طرف مقابل به نتیجه افزایش می یابد. اما فکر نکنید که این همیشه برای شما اهرمی است. زیرا گاهی اوقات ممکن است طرف مقابلتان فکر کند شما آدم بدی هستید و به تعهدات خود عمل نمی کنید.
تا زمانی که همیشه تمرین کنید و تکرار کنید، مذاکره بسیار آسان است. در نهایت به یاد داشته باشید که گاهی نه گفتن به این معناست که به خودتان احترام می گذارید. در نظر بگیرید که همیشه لازم نیست برای کمک به دیگران فداکار باشید. از سوی دیگر، هر آنچه در گذشته شما اتفاق افتاده مهم نیست. امروز می توانید تصمیم بگیرید که از حقوق خود محافظت کنید. گاهی نه گفتن به شما اعتماد به نفس و عزت نفسی می دهد که هیچ لباس یا ماشینی نمی تواند.
چگونه به مذاکره نه بگوییم؟ اولین بار در دانش آموز برتر. به نظر می رسد.